İşten çıkarılan işçi, 121 gündür direnişte

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Senapa Stampa isimli fabrikada işten çıkarılan Salih Savaş, direnişini sürdürüyor.

Çerkezköy 18.06.2014 18:29:00 0
İşten çıkarılan işçi, 121 gündür direnişte

EMEK BİLEŞENLERİ PLATFORMU DA DESTEK VERDİ

Şubat ayında işten çıkarılan Salih Savaş’ın önceki akşam saat 19.00’da belediye meydanında yaptığı basın açıklamasına Çerkezköy Emek Bileşenleri Platformu da destek verdi. 4 Haziran 2013 tarihinde üç aylık bir sözleşme yaparak işe başladıklarını söyleyen Savaş “Bu üç aylık sözleşmemiz bittiğinde ise bizlere kadro güvencesi verildi. Ayrıca tüm haklardan eksiksiz olarak yararlanacağımız söylendi.  Ancak fabrika yönetimi bizi bu kadar zaman geçmesine rağmen kadroya almadı. Aksine bu süre içersinde bizlere asgari ücretin bile altında bir ücret verdi”  iddasında bulundu .

MESAİ PARALARINI ÖDEMEDİ İDDİASI

Savaş, fabrikanın mesai paralarını ödemediğini, suç olmasına rağmen kendilerini aynı anda birden fazla bölümden çalıştırdığını iddia ederek “Bizlerin örgütsüzlüğümüzden yararlanıp sömürdü. Artık hayat pahalılığı nedeniyle evimize kuru ekmek dahi götüremez hale geldiğimiz için fabrika yönetimi ile konuşma kararı aldık. Fabrika müdürü bizim yanlış bilgilendirildiğimizi hiçbir şekilde bizleri kadro verilmeyeceğini söyledi. Fakat bizler bazı arkadaşlarımızın kadroya alındığını duyduk. Bunun üzerine bizlerde kadroya alınıncaya kadar, tüm sosyal haklarımız verilinceye kadar mücadele etme kararı aldık. Daha sonra ise tekrar fabrikaya gidip taleplerimizi ilettik ve haklarımızı istedik” şeklinde konuştu.

121 GÜNDÜR DİRENİŞTEYİM

Savaş, fabrika yönetiminin hukuksuz bir şekilde kendisini işten çıkardığını ileri sürerek “Fabrika yönetimiz bizi işten çıkararak bu hukuksuzluğu örtbas edebileceğini bizleri susturabileceğini sanıyor, fakat yanılıyor. Biz biliyoruz ki son sözü daima hakları için direnenler yazıyor. Bunu Cansel Malatyalı, Türkan Albayrak, doluca işçisi Yılmaz Şahin, Kazova direnişlerinde somut olarak gördük. Ben de Stampa fabrikası önünde 14 Şubat 2014 tarihinde çadır direnişine başladım. 121 gündür fabrika önünde direnişteyim” dedi. Senapa Stampa işçisi Salih Savaş’ın açıklamasının ardından grup bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10