Kanalizasyon sorunu vatandaşı mağdur etti

Çerkezköy Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Dil Sokak No:13 adresindeki binadaki vatandaşlar kanalizasyon sorunu nedeniyle mağdur oldu.

Çerkezköy 18.06.2014 18:41:00 0
Kanalizasyon sorunu vatandaşı mağdur etti

“BİZİM SORUMLULUĞUMUZDA DEĞİL DEDİLER”

Bina sakinlerinden İrfan Uslu yaptığı açıklamada, “Ekipler yaptıkları kontrolden sonra kanalizasyonda sorun olmadığını, kendilerinin sorumluluğu sadece kanalizasyona kadar olduğunu ve sorunun binadan kaynaklandığını söyledi. Bunun üzerine tuvaletin gider yerini kırdırarak mağduriyetin giderilmesi için çalışma başlattık” dedi.

“DAHA KAÇ GÜN BEKLEMEMİZ GEREKİYOR”

İrfan Uslu “Ekipleri tekrar aradığımızda yetkililer şu anda iki kanalizasyon araçlarının olduğunu birinin arızalı diğerinin de Kızılpınar Mahallesi’nde görevde olduğunu dile getirdi. Biz zaten bir kısmını ellerimizle açtık. Sadece tazyikli su sıkılması gerekiyordu. Bunu yapmak bu kadar zor mu? Bina sakinleri olarak hepimiz mağdur olduk. Bu sorunun çözülmesi bu kadar zor mu? Daha kaç gün beklememiz gerekiyor” dedi.

 

 

“ÖNLEM ALINMASI İÇİN BİRİNİN CANI MI YANMALI”

Bina sakinleri “Binanın hemen yanında bulunan Çorlu Deresi’nde altyapı ve ıslah çalışmaları başlattılar ve çalışmalar tamamlandı. Çalışmalar bitmesine rağmen sokağın bitiminde herhangi bir engel yapmadılar. Bizim çocuklarımız her gün bu çevrede oyun oynuyor. Bir şey olduktan sonramı buraya önlem alacaklar? Yani önlemler alınması için birinin canı mı yanması gerekiyor?” diyerek tepki gösterdi.

BEKLEDİKLERİ ARAÇ GELMEDİ

Binadaki bazı vatandaşlar binanın kanalizasyon giderinin tıkanıklılığının giderilmesi için kendi çabalarıyla uğraşırken, bazı bina sakinleri ise kapının önünde ekiplerin gelmesini bekledi. Beklenilen kanalizasyon aracı gelmezken, uzun süre Binadaki tıkanıklılığın açılması için saatlerce uğraşan vatandaşlar tıkanıklılığı uzun süren çalışmaların ardından kendi imkanları ile giderdi.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10