Akay, hasarı yerinde tespit etti

Çerkezköy'de önceki gün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışın ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Sayar Sokak ile Samanyolu Sokak arasındaki evlerde ve İmar sitesindeki evlerd

Çerkezköy 20.06.2014 13:31:00 0
Akay, hasarı yerinde tespit etti

KISA SÜREDE ÇÖZÜLECEK

Yaptığı incelemeler sonrasında yapılması gerekenleri tespit eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, her sağanak yağış sonrası Çerkezköy’ün belirli yerlerini su basması sonucunda vatandaşların maddi ve manevi zarara uğramasından son derece üzüntü duyduğunu ve bu sorunu kısa süre içinde çözümlemek için gerekenin yapılacağını ifade etti.

ÇERKEZKÖY HALKI BUNU HAK ETMİYOR

Bu durumdan biran önce kurtulmaları gerektiğini söyleyen Akay “Çerkezköy halkı bunu hak etmiyor. Bu konuda daha önce gerekli bir çalışma yapılmadığı da yaşanan durum karşısında önümüze çıkıyor. Bu nedenle öncelikle bu durumu çözümleyeceğiz” dedi. Su baskınlarının yaşandığı bölgeleri su baskınlarından kurtarmak için gerekli çalışmaların yapılması sırasında Büyükşehir Belediyesi’nden de destek alacaklarını ifade eden Akay “Biz Çerkezköy belediyesi olarak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile görüşerek ilçemizde su baskını yaşanan bölgelerde vatandaşlarımızı su baskınlarından kurtarmak ve bir daha su baskını korkusu yaşamamaları için gerekli çalışmaları öncelikle yapacağız” dedi.

BÜYÜK PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Engelliler Yaşam Evinin bulunduğu alandan sanayi bölgesine kadar uzanan bölgeye kadar ara sokaklardan geçerek büyük bir proje için gerekli çalışmalar yapılacağını söyleyen Akay “Bu çalışmalar uzun süreceğinden asıl sıkıntı giderilene kadar su baskını yaşanan sokaklarda kaldırım ve set çalışmalarını ve tıkalı giderlerin kuka aracı ile temizleme işlemlerine başlayacağız” diyerek kısa sürede büyük projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10