İşçilerden düdüklü eylem

Petrol İş Sendikası Trakya Şubesi Üyeleri Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Coko Werk Fabrikası'nda, sendikalaşmak istedikleri için işlerine son verildiği iddia edilen 14 işçi i

Çerkezköy 21.06.2014 15:53:00 0
İşçilerden düdüklü eylem

DÜDÜKÇALARAK PROTESTO ETTİLER

Eyleme Petrol iş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Petrol İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Nimetullah Sözen, Petrol İş İstanbul 1.Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı, Petrol-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, Petrol İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Ali Bayram, Jotun Boya, Elba Bant ve Polimer Kauçuk fabrikasında çalışan Petrol İş Sendikası üyesi işçiler de katıldı. Sendika üyeleri ve işçileri fabrika önünde düdük çalarak işvereni protesto ederken, işine son verilen işçiler arasında Mayıs ayında “Ayın Elemanı” seçilen İlknur Özgün’ün de yer aldığı iddia edildi.

İŞVERENİN YAKASINI BIRAKMAYACAĞIZ

Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, Coko Werk Fabrikası işvereninin yıllardır işçileri asgari ücrete mahkum ettiğini ifade ederek “Sendika olarak işverenin yakasını asla bırakmayacağız. BUrada işçiler koyun ve köle gibi çalıştırılıyor. İşveren hukuk tanımıyor. Bu işçilerinin emeğini, alın terini ve hakkını vermiyor. İşte biz bunun için sendikal örgütlenme yoluna girdik” diye konuştu.

ŞAPKALARINI FABRİKA BAHÇESİNE ATTILAR

Düşova, Coko-Werk işçisine sonuna kadar sahip çıkacaklarını ifade ederek “Mücadelenizde yalnız değilsiniz. Sizlerin de katkılarıyla sonunda Coko-Werk’e sendika girecektir” dedi. Fabrikanın giriş kapısına çıkan işçiler, kafalarına taktıkları mavi şapkaları fabrikanın bahçesine atarak, “Bugün kepimiz girdi, yarın da biz gireceğiz” sloganı attı. Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın da Türkiye’nin sendikal hak ve özgürlükler sıralamasında dünyanın en kötü 5 ülkesinden biri olduğunu ifade ederek “Maalesef demokratikleşme ve özgürlükler adına birçok adım atılırken, sendikalaşma adına tek bir adım atılmadı. Ülkemizde işçilerin sendikalaşma hakkı Anayasa ile güvence altına alınmış olmasına rağmen, uygulamada bu haklar kullanılamıyor” dedi. Fabrika önünde toplanan ve düdük çalarak işvereni protesto eden Petrol İş Sendikası Üyeleri “İnadına sendika, inadına petrol iş”, “Sendika hakkımız engellenemez”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10