Erikli sahiline mavi bayrak

Deniz suyunu temizliği, donanım ve hizmetler, çevre yönetimi ve çevre eğitimi konularında Mavi Bayrak Kriterlerine göstermiş olduğu uygunluktan dolayı 2014 yılı için Uluslararası Mavi Bayrak Ödülüâ??

Bölgede Gündem 24.06.2014 18:19:00 0
Erikli sahiline mavi bayrak

8 MİLYON İNSAN YURTDIŞINA GİDİYOR

Düzenlenen kutlama programına, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aras, İkinci Başkan Şükrü Akıllı, Yönetim Kurulu Üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Kaymakam Dınkırcı “Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanlığı tarafından yürütülen bu çalışmaya emeği, katkısı, desteği olan kim varsa ben İlçe Kaymakamı olarak müteşekkirim. İki yıldır bölgede çalışan ve neredeyse adım atmadık yer bırakmayan Mülki İdare Amiri olarak hem bir öz eleştiri yapıp hem de bazı temel verileri paylaşmak zorundayım. Bütünü görmek adına 2013 yılı istatistiki verilere baktığımızda ülkemize yaklaşık 39 milyon turist geliyor. Bırakılan döviz 32.2 milyar dolar, sadece bizim ülkemizden 8 milyon insan yurt dışına gidiyor. Yurt dışından gelen turist yaklaşık 749 dolar harcarken bizim kendi insanımız 823 dolar harcıyor. Dünyada bu rekor 2 bin dolarla ABD’nin elinde bulunuyor” dedi.

YILDA 4 MİLYON ARAÇ GEÇİYOR

Çanakkale, Edirne, İstanbul ve Yunanistan karayolu aksı üzerinde bulunan Keşan’dan yılda 4 milyon araç geçtiğini ifade eden Dınkırcı “Keşan İlçemiz deniz, eko, kongre, sağlık turizmini beraber kurgulamalı, mevcut turizm tesisleri de günün koşullarına göre kendini yenilemeli. Yollarında üzerinde oluşumuzu iyi değerlendirmeliyiz. Bu bağlamdaki potansiyelimizi yöresel lezzet ve el sanatlarının yoğun olarak bulunduğu nitelikli kaliteli ve ekonomik hizmet veren tesisler kurarak değerlendirmeliyiz” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10