Direklerarası Kumpanya Çerkezköylüler için sahnelenecek

Çerkezköy Belediyesi'nin on bir ayın Sultanı Ramazan'da geleneksel hale getirdiği Ramazan Kültür - Sanat Etkinlikleri bu yıl da devam edecek.

Çerkezköy 27.06.2014 21:51:00 0
Direklerarası Kumpanya Çerkezköylüler için sahnelenecek

PROGRAMLAR BAŞLIYOR

Çerkezköy Belediyesi, Geleneksel Ramazan Kültür-Sanat Etkinliklerinde ünlü sanatçılardan oluşan Yalçın Özden Tiyatrosu'nun sahnelediği Direklerarası Kumpanya oyununu vatandaşlar ile buluşturuyor. Direklerarası Kumpanya oyunu 5 Temmuz’da Çerkezköy Amfi Tiyatro’da sahnelenecek. Bu programda binlerce vatandaşın bir arada birlik, beraberlik kardeşlik duyguları içerisinde Ramazan akşamları geçirmeleri amaçlanıyor.

“SEVGİ VE HUZUR İÇİNDE GEÇSİN”

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can, Ramazan'ın birlik, beraberlik ve paylaşmanın en çok hissedildiği ay olduğunu vurgulayarak; “On bir ayın sultanı Ramazan'ın ilçemizde sevgi, dostluk ve huzur içerisinde geçmesi için Belediye olarak elimizdeki tüm imkânları seferber etmeye çalışıyoruz. Ayrıca kültür ve sanat etkinliklerin de huzurlu ve eğlenceli bir ramazan yaşatmayı hedefliyoruz. Ramazan Ayı'nın şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

“KIZILPINAR VE VELİKÖY’DE SAHNELENECEK”

5 Temmuz’da Çerkezköy Amfi Tiyatro’da usta tiyatrocu Uğur Böceği Yalçın Özden'in yönetmenliğindeki, Suna Yıldızoğlu ve Ses sanatçısı Uhde Seçil gibi  birden çok ünlü sanatçının rol aldığı oyunda tiyatro severlere eğlenceli dakikalar yaşatacaklarını kaydeden Can “Türk Tiyatrosundan örneklerin  sunulduğu oyunda, eski bir kumpanyanın sahne önü ve arkası anlatılacak. Geleneksel meddahlar, orta oyunları, düetler, canlı gölge Karagöz ve Hacivatlar gösterisinden  örneklerin yer aldığı oyunda  Yalçın Özden  ve ekibi unutulmaz bir gün yaşatacaklar. Tiyatro oyunu 6 Temmuz’da Kızılpınar’da, 10 Temmuz’da ise Veliköy’de sahnelenecek” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10