Öztrak, "Tekirdağ CHP'ye önemli sorumluluk verdi"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak dün saat 14.15'te Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, "Mahalli ?

Çerkezköy 30.06.2014 16:22:00 0
Öztrak,

KALİTELİ HİZMET VERECEKLER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak,30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Tekirdağ’da önemli bir başarı elde etti. Bunu elde ederken de en büyük sinerji ve enerjiyi bu bölgede çok iyi harcadık. Biz Tekirdağ’ı Avrupa’nın en büyük kenti haline getirebiliriz diye düşünüyorum. Belediyelerimiz harç da olsa borç da olsa bulundukları yerlerde kaliteli hizmet vereceklerdir” dedi.

 

 

TÜRKİYE BİR DÖNÜM NOKTASINDA

Belediye başkanlarının ziyaretinden sonra Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin startını vereceklerini ifade eden Öztrak “Bizim için Cumhurbaşkanlığı seçimleri bir kavşak oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde parlamenter devleti tanımayan kendi hayalinde bir devlet kurmayı düşleyen ihale dağıtan ve ihale alan partili biri ile diğer taraftan demokrasi için mücadele edecek, talana geçit vermeyecek, kişilerin hak ve özgürlükleri için mücadele edecek yapı arasında seçim yapılacak. Muhalefet bu kez bu konuda büyük ses getirdi. Türkiye bir dönüm noktasına gelmiş durumdadır. Bu seçimde ya ülke daha iyi ye gidecek yada ayrı bir rejime girecek. O zaman halka bu seçimin anlatalım” dedi.

TÜRKİYE HUZUR İSTİYOR

Öztrak, yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türk insanının huzur istediğini ifade ederek “Türkiye’de yaşayan insanlarımız aşında işinde. Artık huzur içinde yaşamak istiyor. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı seçimleri de insanlarımız için çok önemli. Cumhurbaşkanlığı seçiminde temennimiz halkımız alternatif Cumhurbaşkanı adayını seçer ve ülke huzur bulur diye düşünüyorum”diye konuştu.

KESİNTİLER MALİYE BAKANLIĞINDAN KAYNAKLANIYOR

30 Mart Mahalli İdareler seçimleri sonrasında belediyelere İller Bankasından gelen paradan kaynaklanan kesintinin nedeninin Maliye Bakanlığından kaynaklandığını ifade eden Öztrak “Kesinti tamamen Maliye Bakanlığından kaynaklanıyor. Bakanlık hangi ayın vergilerini kesiyorsa düzenlemeyi de ona göre yapıyor. Maliye Bakanlığı payı eski döneme göre yapmış, daha sonra da Büyükşehire göre yapmış. Bu nedenle belediyelerin gelirlerinde yüzde 30 ile 40 arasında bir düşüş görülüyor. Torba yasada belediye paylarının arttırılması için CHP olarak bir önerge vereceğiz. Bu yönde tüm belediyelerde sıkıntı var.Bu sıkıntıyı çözümlememiz lazım.”dedi.

TEKİRDAĞ CHP’YE ÖNEMLİ SORUMLULUK VERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak,30 Mart Seçimlerinde Tekirdağ halkının CHP’ye büyük bir sorumluluk verdiğini de belirterek, “30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Tekirdağ halkımız CHP’ye önemli bir sorumluluk verdi. Tekirdağ Sosyal, demokratik anlamdaki anlayışıyla da Türkiye’nin en iyi Büyükşehiri olacaktır” dedi.

ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Göreve geleli doksan gün oldu. İnşallah Büyükşehir sürecide kısa zamanda tamamlanır ve daha güzel çalışmalar yapmaya başlarız. Biz Çalışmalara başladık.Kısa süre içinde de her şey çok daha güzel olacak diye düşünüyorum.Bizimde Büyükşehirden beklentilerimiz var.Büyükşehrin destekleriyle de hizmetlerimiz daha çok olacak.” dedi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

   

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10