CHP'den çatı adayına destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Teşkilat Yönetimi, önceki akşam saat 19.00'da yaptığı toplantıda CHP ve MHP'nin Çatı Adayı olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu'

Çerkezköy 2.07.2014 18:21:00 0
CHP

STK’LAR İLE GÖRÜŞTÜ

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda basın açıklamasını okuyan İlçe Eğitim Sekreteri Nezahat Tunalı Cumhurbaşkanlığı aday belirlenmesinde, tüm partiler gibi CHP’nin de diğer partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüştüğünü ifade ederek “Yoğun görüşmeler sonucunda tüm eğilimleri ve gereksinimleri tespit ettikten sonra Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu adı ortaya çıkmıştır. İhsanoğlu, MHP tarafından da kabul görmüştür” diye konuştu.

DEVLET BAŞKANI DEĞİL CUMHURBAŞKANI SEÇECEĞİZ

Tunalı, iki partinin, aynı isim etrafında birleşme nedeni ile ilgili de konuşarak “Bunun nedeni, Cumhurbaşkanı adayının partiler üstü, devlet adamı niteliğinde, barış dilini kullanan, herkese eşit mesafede durup kucaklayan bir kişi olmasıdır. İhsanoğlu, uluslararası saygınlığı olan, yüksek bir diplomat ve bilim insanıdır. Ağustos ayında, Devlet Başkanı değil, Cumhurbaşkanı seçilecek. Unutulmaması gereken konu şudur ki, biz devlet başkanı seçmiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan, devlet başkanı olma hevesiyle toplumda bu yönde algı yaratmaya çalışıyor. Biz anayasaya uygun, tarafsız, partiler üstü, toplumun her kesiminden destek alabilecek bir Cumhurbaşkanı seçeceğiz” dedi.

ADAYIMIZI TANITACAĞIZ

CHP Çerkezköy İlçe Örgütü olarak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisinin aldığı kararı desteklediklerini ifade eden Tunalı “Bundan sonraki tüm gayretli çalışmalarımız, adayımızın tanıtımı yönünde olacaktır. Bu çalışmalarımızda Çerkezköy halkını da yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10