Trakya'da ERCP Sistemi hizmeti

Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Tekirdağ Devlet Hastanesi, 2007 yılında envanterine kattığı Endoscopic Retrograde Cholangiopancreatography (ERCP) sistemi ile Trakya bölgesine hizmet sağl

Tekirdağ 11.07.2014 15:14:00 0
Trakya

TANI VE TEDAVİDE KULLANILIYOR

ERCP’nin uygulanmasında bölgede bir ilk olduklarını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Ufuk Coşkunkan, "Türkiye’de büyük üniversitelerde ve büyük eğitim ve araştırma hastanelerinde var. Trakya bazında Edirne, Kırklareli, Tekirdağ düşünüldüğünde tek merkezi Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde var. ERCP’de endoskopik olarak 12 parmak bağırsağına standart endoskopik yöntemle giriş yapıyoruz. Sonra karaciğer ve safra yollarına floroskopun yardımıyla küçük gaytlarla sokarak sorunların olduğu bölgeleri tedavi etmeyi sağlıyoruz. Safra yolu taşları, safra kesesinden safra yoluna düşen taşlar, tümörler, pankreas iltihapları, safra yolu iltihapları, bunların darlıkları ve yapışıklıklarının tanı ve tedavisinde kullanıyoruz” dedi.

BİLMEYEN HASTALAR İSTANBUL’A GİDİYOR

Hastanelerinde ERCP ünitesine sahip olmanın gururunu yaşadığını belirten Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Doğan da "2007 yılında genel cerrahi uzmanlarımız Ufuk Coşkunkan ve Uğur Aydın ERCP işleminin bölgede yapılamadığını, bölgede ihtiyaç olduğunu belirterek hastane idaremize başvurdu. Bu talepleri değerlendirilerek hastanemizde ERCP hizmetinin yapılabildiği bir ünite hizmete sunulmuş oldu. Bugüne kadar bölgemizde bin üzerinde hastamıza ERCP uygulamasını gerçekleştirdik." Trakya’da bir ilk olmak ve bu işlemi yapıyor olmak hastaneleri adına gurur verici bir durum olduğunu anlatan Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu işlem sayesinde onlarca hastanın hayatını kurtardık. Bölgede bu işlemin yapılabildiği tek ünite olması sebebiyle Kırklareli, Edirne şehir merkezlerinden ve Tekirdağ’ın Çorlu ve Çerkezköy gibi büyük ilçelerinden de hastanemize hasta sevkleri yapılabilmektedir. Bu işlemin halkımız tarafından burada varlığının bilinmemesi hastaların tedavi için İstanbul’a gitmesine sebep oluyor” dedi.

İHA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10