Yüceer, bu kez de kanun teklifi hazırladı

Gençleri ve çocukları ölümün kucağına iten Bonzai ile ilgili Kanun Teklifi hazırlayan CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, sentetik uyuşturucuların da eroin, kokain, morfin veya bazmorfin sınıf?

Tekirdağ 17.07.2014 13:48:00 0
Yüceer, bu kez de kanun teklifi hazırladı

60 BİN UYUŞTURUCU BAĞIMLISI VAR

Bir süre önce sentetik uyuşturucu Bonzai ile ilgili Meclis Araştırması açılması için önerge veren CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, bu kez de Kanun Teklifi hazırladı. Gerekçesinde ülkemizde son yıllarda uyuşturucu kullanımında sürekli bir artış meydana gelirken Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 2013 Türkiye Uyuşturucu Raporu’nun da bu gerçeği gözler önüne serdiğini ifade eden Yüceer “Türkiye’de bir yılda 5’i 15 yaş altı olmak üzere 325 kişi uyuşturucu madde kullanımına bağlı hayatını kaybetti. Ülkemizde 60 bin uyuşturucu bağımlısı var. Bunlardan sadece 4 bin 720’si tedavi görüyor” dedi.

YENİ TEHLİKE BONZAİ

Uyuşturucu kullanımının, alkol kullanımından 10 kat fazla olduğu Türkiye’de gençlerin ve çocukların sağlığını ve yaşamını tehdit eden yeni tehlikenin Bonzai olduğuna dikkat çeken Yüceer “Sentetik Cannabinoit maddesi Türkiye’de ilk olarak 2010 yılında raporlara girmiştir. Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi’nin(TUBİM) “Türkiye Uyuşturucu 2013 Raporu’nda, bu büyük tehlikeye dikkat çekilmiş, “SentetikCannabinoit kullanımındaki artış göz önündebulundurulduğunda yakın zamanda ülke için en problemli uyuşturucu maddelerden biri olacağı görülmektedir” denilmiştir. Ancak, uyarılar dikkate alınmadığı için tehlike büyümüştür” dedi.

3 SENEDE VÜCUT İFLAS EDİYOR

Bonzainin tek seferde bile ölüm riski oluşturabildiğini söyleyen Yüceer “Maddeyi 3 sene kullanan kişinin organları iflas etmektedir. Ülkemizde adeta salgın hastalık düzeyinde yaygınlaşan uyuşturucu maddeye bağımlılık yaşı da 10’a-11’e kadar düştü. Gençleri ölümün kucağına iten, kolay ulaşılabilir olan ve diğerlerine kıyasla daha ucuz bir uyuşturucu olan Bonzai satışının internet üzerinden dahi yapılabilmektedir. Sentetik Cannabinoidinternette Facebook grupları ve siteler üzerinden kolayca temin edilebilmektedir” dedi.

Haber Merkezi

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10