Sendikalar, işten çıkarılan Petrol-İş üyesi işçilere destek verdi

Çerkezköy'de faaliyet gösteren bir ilaç fabrikasında çalışan Petrol İş Sendikası İstanbul Şubesi'ne bağlı işçilerden 8 işçinin yaklaşık 20 gün önce işten çıkarÄ

Çerkezköy 18.07.2014 18:41:00 0
Sendikalar, işten çıkarılan Petrol-İş üyesi işçilere destek verdi

BÜYÜKKUCAK DA HAZIR BULUNDU

İşten çıkarılan işçilere destek vermek için dün saat 16.00’da Deva önünde basın açıklaması yapan sendikacılar işten çıkarılan 8 işçinin yeniden işe alınmasını istedi. Fabrika önündeki basın açıklamasına Türk-İş İstanbul 1. Bölge temsilcisi Faruk Büyükkucak,Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak,Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, Belediye –İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aziz Akyat,Türk Harb-İş Sendikası Çorlu Şube Başkanı Mustafa Şener, Koop-İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Ziya Üzmez ve Petrol-İş İstanbul 1.Nolu Şube Başkanı Ahmet Paralı ile birlikte toplan 30 kişi katıldı.

  BİZ ARKADAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Petrol-İş Sendikası İstanbul bir Nolu Şube Başkanı Ahmet Paralı, “Türkiye’de sendikalı olmak suç değildir. Petrol-İş Sendikası’na üye 8 arkadaşımızı sendikalı oldukları için işten çıkartılarak iş akitlerini feshedilmiştir. Biz her zaman arkadaşlarımızın yanındayız ve yanında da olmaya devam edeceğiz bunu da kimse engelleyemez” dedi.  Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ise iş performansı düştü diye bahane edilerek işten çıkarılan Petrol İş sendikası üyesi işçilerin işe alınmadığı sürece devamlı yanlarında olacaklarını ve eylemlerin tozunu da giderek arttırarak devam ettireceklerini belirtti. Büyükkucak, “Bu gün yirmi güne yakın yasal hakları sendikalı olmak olduğu halde iş akitleri feshedilen arkadaşlarımıza  tüm olanaklarımızla desteğimizi vereceğiz. Demokratik bir hukuk devleti isek sendikaya üye olan arkadaşlarımızı işverenlerin söylemleriyle iş akitleri feshedilemez” dedi.

SENDİKAYA ÜYE OLMAK SUÇ MU?

Faruk Büyükkucak “1994’te İstanbul’da olan bu fabrika her dönem Petrol-İş sendikası ile masaya oturarak toplu iş sözleşmesi imzalıyordu. Şimdi ne oldu? İşten çıkarılan arkadaşlarımız 8 ile 15 yıllık çalışanlar. Ne hikmetse işveren bugüne kadar çok iyi çalışan bu arkadaşlarımıza sizin iş performansınız düşük ve sendikası üyesisiniz diyerek iş akitlerini feshederek işten çıkarmış. Sendikalara üye olmaları suç mu? Sendikaya üye olmaları onların yasal hakkı. Eğer işveren işten çıkardığı arkadaşlarımızı işe almaz ise eylemlerimiz kitlesel bir hale dönüşerek tozu da artarak devam edecek. Bu günlerde daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var iken işten çıkardığınız arkadaşlarımızı işe alın” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10