"Halk asla iktidara gelemedi"

10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında dün Çerkezköy'e gelen Cumhurbaşkanı Adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Çerkezköy Organize Sanayi

Çerkezköy 24.07.2014 19:23:00 0

“HALKIN BAŞKANI YOKTUR”

Saat 16.00’da ilaç fabrikası önünde sendika üyeleri ve işçiler tarafından karşılanan Demirtaş “Benim için bugün kıymetli bir ziyarettir. İlk defa gerçekleştirilen bir ziyaret değil. İşçi ve emekçi direnişini ziyaret ettim ama bugün ilk kez cumhurbaşkanı adaylığı sıfatım ile işçilerin yanındayım. 10 Ağustos’ta Türkiye yeni Cumhurbaşkanını seçecek ama neyi niçin seçtiğini halkımız bilmiyor. Bunu iyi algılaması gerekiyor. Halk başkanını seçiyor. Devletin yeterince temsilcisi var.  Devletin çıkarlarını koruyan temsilci vardır. Halkın çıkarlarını koruyan temsilci ise yok. Halk emekçidir, ezilendir ve üretendir. Alın teri ile namusu ile çalışan kalkındırandır. Onun başkanı yoktur. başbakan hükümetin başı. Halkı son yıllarda düşünen yok. Bugün uluslar arası bir firmada kendi emeğinin hakkını korumak için sendika üyeliği isteyenler işten çıkarılmıştır” dedi.

HALKIN BAŞKANI EMEKÇİNİN YANINDA OLMALIDIR

Kenan Evren’in yaptığı anayasaya ve yasalara göre işçilerin önünde iki baraj olduğunu söyleyen Demirtaş “Türkiye genelinde işçilerin en azından yüzde bir örgütlü olması gerekiyor. İkincisi ise kendi işyerlerinde yüzde 50 örgütlü olmaları ve o sendikaya üye olmaları gerekiyor ki toplu görüşme ve sözleşme yapabilsinler. Bu arkadaşlar orana ulaşmasına rağmen fabrika mümessilleri de üretim aşamasında gösterdiği için o barajı aşamamışlardır” dedi.

“KİMSENİN UMRUNDA OLMAYABİLİR”

Çankaya ve koltuk hasreti ile Cumhurbaşkanlığı adayı olmadığını kaydeden Demirtaş “Bu mücadelenin içinde yürürken kazanıyoruz. İşçi, Kürt, Türk kardeşlerimiz kadını genci, emekçisi ile bu yolda yürürken kardeşliğin taşlarını düzüyoruz. Bu birliktelik bin tane Çankaya köşkünden ve makamdan daha değerlidir. Bunu kazanırsak, aydınlık geleceği de kazanmış oluruz. Herkesin bir kez daha olup bitenlere bakması gerekiyor. Bu memleket yüzde 80 emekçilerin omuzlarında yükselen devlettir. Toplumun 80’i emeği ile geçinen insanlardır. Halk yönetimi bugüne kadar Türkiye’de iktidara gelememiştir. En iyi halkçı taklidi yapanlar iktidara gelirken, halk ise asla iktidara gelememiştir” dedi.

PARMAĞINI SALLAYIP BİZE HAKARET EDEMEYECEKLER

Fabrika yetkililerine de seslenen Demirtaş “Sizlerin kazandığınız paraları koyacağınız yer yok. Sosyal haklarını ve iş güvenliği için direnenlere bu haksızlığı yapamazsınız. İşçiler yalnız değil, ülkenin yüzde 80’i bugün buradadır. Bu densizlikten vazgeçiniz, buralar bu ülkenin patronlarının babasının malı değil. İşçinin ve emekçinin kıymetini bileceksiniz. Sekiz emekçi arkadaşı yalnız bırakmayınız. İlaç firmalarını hastaneler olarak boykot ediniz. Sesine ses katmalısınız ki yüzünü teşhir etmelisiniz. Emeğe saygı duymayanın insana saygısı olmaz. İnsana saygısı olmayanın ürettiği ilaçtan ne fayda gelir” dedi.

Türkiye toplumunun demokratikleşmesini istediğini söyleyen Demirtaş “Tüm ülkenin ezilen halkı için ortak mücadele ediyoruz. Ezilen kimlik olarak artık bütün cinsiyetlerin sınıfların ortak mücadelesine katkı sunmak istiyoruz. Bunun için aday olduğumu ifade etmek istiyorum. Biz seçildiğimiz takdirde çizdiğimiz ilkeler belli olacak. Diğer ikisinin koltukları rahat olmayacak. Yemen yakalarında el ele veren kardeşliğe ve özgürlüğe sevdalı halk kitlesi olacaklar. Parmağını sallayıp bize hakaret edemeyecekler. Bizler birlik içinde yaşayacaksak bu ilkeleri hep beraber mücadele ederek hayata geçireceğiz. Ben buna inandığım için kardeşlerimiz ile bu yolda yürüyoruz” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10