"Seçim sürecini bizler yöneteceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Teşkilat Yönetimi'nin görevden alınması ise birlikte İl Teşkilatı tarafından atanan Kayyum Heyeti basın açıklaması yaptı.

Çerkezköy 25.07.2014 14:53:00 0

GÖREVİ DEVRALDILAR

İlçe teşkilatında önceki akşam saat 22.30’da düzenlenen basın toplantısına kayyum heyetinde bulunan Hasan Demir, Birol Öztürk, Metin Akyıldız, Cevdet Aykaç ve Alişan Tekin’in yanı sıra partililer de katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi’nde yeni bir sürecin başladığını kaydeden Hasan Demir “Önceki Yönetim Kurulu, yakın zaman önce İl Yönetimi tarafından görevden alınmıştı. Daha sonra ise tüzük gereği beş kişilik Kayyum Heyeti atandı. Perşembe günü itibariyle, görevden alınan yönetimin Kayyum Heyetine görevi devretmesi gerektiği tebliğ edilmişti. Biz de bu görevi saat 17.30 itibariyle devraldık. İlçe eski Başkanı Saim Özkan iki yönetici ile birlikte gelerek, tüm demirbaşları ve banka hesaplarını bizlere teslim etti. Bu süreçte herhangi bir sıkıntı yaşanmadı, bundan sonra da yaşanmayacaktır. İlçe Başkanlığı yapan Eski Başkan Saim Özkan’a ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Kendisi gayet olgun bir tavır sergiledi” dedi.

“TÜM ÜYELERİ KUCAKLAMAYA HAZIRIZ”

Kayyum Heyetinin temel görevleri hakkında da bilgi veren Hasan Demir, “Kayyum Heyeti olarak temel görevimiz, partiyi bir ay içinde sağlıklı bir şekilde olağanüstü kongreye götürmektir. Tüzük gereği bir ay içinde olacak. 15 gün içinde de İlçe Seçim Kurulu’na başvurup, aday adaylarının listelerine göre seçim gerçekleştirilecek. Seçim de mevcut delege düzeyinde olacak.  207 delegemiz var. Yeni süreçte tüm üyelere kapılarımız açık. Tüm üyelerimizi kucaklamaya hazırız. Aktif olarak çalışmalara katılmalarını istiyoruz. Bu görevin Kayyum’a hayırlı olmasını diliyorum. Kadın ve gençlik kollarını dinamik yapısını hayata geçirmeye çalışıyoruz” dedi.

“DİRSEK TEMASINDA OLACAĞIZ”

10 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Demir, “Seçim sürecini Kayyum Heyeti olarak bizler yöneteceğiz. Yarından itibaren hayata geçirecek şekilde düzenlemek istiyoruz.  Sandık görevlilerimizin isimlerini Seçim Kurulu’na teslim ettik. Bugünden itibaren sahaya inerek çalışmalarımıza başlayacağız” diye konuştu. Basın mensuplarının, MHP ile ortak çalışmalarının olup olmayacağı yönündeki sorusuna da cevap veren Demir “Seçim sürecinde MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı ile sürekli olarak dirsek temasında olacağız ve gerekli çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Son günlerde kamuoyunda CHP ve Cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu’na karşı olan “Kendilerini Trakya Atatürkçü Demokratlar Platformunun” afiş dağıtarak vatandaşların aklını bulandırdığını kaydeden Demir “Bu platform Çerkezköy’de son günlerde bildiri dağıtıyor. Atatürkçü olduğunu iddia eden Atatürkçülük ile a’dan z’ye alakası bile olmayan bir grup CHP’ye ve Ekmeleddin İhsanoğlu’na karşı provokasyon yapıyor. Cumhuriyetçiler ve Atatürkçüler bu ülkenin geleceğinin hesabını yaparlar. Gelecek ile doğru şeylerin altına imzalarını atarlar. Dedikodu yada ortamı karıştıracak davranışta bulunmazlar. Cumhuriyet Halk Partisi ile bu kişilerin yakından uzaktan alakası yoktur. Bu kişileri kınıyoruz ve onları tespit etmiş değiliz. Birimler uyarılmıştır ve emniyete suç duyurusunda bulunmayı düşünüyoruz” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10