Huzur evi Huzur bozdu

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı olağan toplantısı dün saat 15.00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapılırken, toplantıya Huzurevi gerginliği damga

Çerkezköy 5.08.2014 18:58:00 0
Huzur evi Huzur bozdu

BELİNDE SİLAHLA MECLİS SALONUNA KADAR GİRDİ

Koçak’ı müdahalesine sert bir şekilde tepki gösteren Vahap Akay, meclis adabına herkesin uyması gerektiğini ifade etti. Meclise böyle bir müdahalenin kabul edilemeyeceğini ifade eden Akay “Bu meclisin bir adabı var ve herkes buna uyacak. Meclise müdahale edemezsiniz” diyerek Koçak’ı susturdu. Vahap Akay’ın müdahalesi ile ortam kısa süreliğine sakinleşirken, toplantının ardından belediye koridorlarında yeniden Murat Koçak’ın sesi yükseldi. Belinde silahı ile meclis salonuna kadar giren ve toplantının ardından da koridorda Remzi Garip ile tartışan Murat Koçak, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar ve bazı partililer tarafından belediyeden çıkarıldı. Belediye önünde Remzi Garip’i beklemeye başlayan Koçak “Onun kafasını kıracağım” diyerek tehditler savurmaya devam etti.

 

 

YAKINLARI TARAFINDAN UZAKLAŞTIRILDI

Murat Koçak, Remzi Garip’i beklerken, Balkan Türkleri Derneği Başkanı ve AK Partili Meclis Üyesi Turgut İleri’yi belediye önünde görünce bu kez onunla laf dalaşına girdi. Bir süre daha belediye binası önünde Remzi Garip’in çıkmasının bekleyen Murat Koçak, daha sonra çevresindekiler tarafından belediye önünden uzaklaştırılırken, yaklaşık 20 dakika sonra belediyeden çıkan Remzi Garip de AK Partili Meclis Üyesi Ömer Kılınç ve bazı meclis üyeleri ile birlikte belediyeden ayrıldı.

 

 

ÖZEL OKULA VERİLMİŞTİ

1994 yılında belediyeden o zamanın parası ile 1 dolara bile tekamül etmeyen göstermelik bir bedelle arsayı satın alan Türk Metal Sendikası, birkaç yıl binayı huzurevi olarak işlettikten sonra bina atıl kalmıştı. Huzurevi yapılması şartıyla sendikaya verilen 6 bloktan oluşan bina bir süre önce sendika tarafından özel bir okula verilirken, konunun kamuoyunda duyulmasının ardından, özel okulun tadilat başlattığı binada  tadilat çalışmaları mahkeme kararıyla durdurulmuş ve belediye tarafından da firmaya ceza uygulanmıştı. Bunun üzerine de okul sendikaya dava açmıştı.

 

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı açılış ve yoklamanın ardından sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretlerinin tespit edilmesi konusunun görüşülmesi ile devam etti. Konunun komisyona havale edilmesinin isteyen AK Parti grubu gündem maddesine red oyu kullanırken, sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretlerinin belirlenmesi konusu oyçokluğu ile kabul edildi.

 

 

AK PARTİ GRUBUNDAN RED

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de belediyede dolu bulunan münferit 15 memur kadrosunda derece değişikliği yapılması konusu görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Remzi Garip, bu konuların Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilip, raporlandıktan sonra incelenerek mecliste görüşülmesinin daha doğru olacağını söyledi. Gündem maddesinin komisyona gönderilmeden kabulünün oylamaya sunulması üzerine AK Parti grubu bu gündem maddesine de red oyu kullandı. Memur kadrolarında derece değişikliği yapılması konusunun oy çokluğu ile karara bağlanmasının ardından Zabıta Müdürlüğü’nün 16.06.2014 gün ve 4350 Sayılı Grup Merkezi Belediye ve Ölçüler Ayar Memurluğu hakkındaki yazısı görüşülerek oybirliği ile karara bağlandı.

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18.maddesinin m fıkrasına istinaden Çok Amaçlı Mahalle Evleri Kuruluş, Görev, Çalışma Yönetmeliği’nin tanzim edilmesi konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesinin İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi oybirliği ile kabul edildi.

ARAÇLAR 3 YILLIK KİRALANACAK

Yönetmelikle ilgili gündem maddesinin ardından Fen İşleri Müdürlüğü’nün taşıt ihtiyacı ile ilgili yazısının görüşülmesine geçildi. Gündem maddesi ile ilgili meclisi bilgilendiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi’nde 20’ye yakın kiralık araç olduğunu ifade ederek “Araçlar 1 yıllığına kiralanıyordu. Kiralama süresini 3 yıla çıkararak belediyeye katkı sağlamak için bu gündem maddesini meclise getirdik” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından araçların bundan sonra 3 yıllığına kiralanması AK Parti grubunun red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi.

HİSSE SATIŞLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis toplantısının 7’nci gündem maddesinde de Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Gazi Osman Paşa Mahallesi, İstasyon Mahallesi, Kızılpınar Mahallesi, Veliköy Mahallesi ve Kapaklı’daki Karaağaç Mahallesi’nde Çerkezköy Belediyesi’ne ait bazı hisselerin satışı konusu görüşüldü. Gündem maddesinin görüşülmesi sırasında söz alan MHP’li Meclis Üyesi Hasan Sakallı, satılmak istenen hisselerin metrekarelerinin ne kadar olduğu konusunda da bilgi sahibi olmak istediklerini söyledi. Bunun üzerine konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, komisyonun gerekli incelemeyi yaparak meclis üyelerini bilgilendireceğini söyledi.

AYNI HASSASİYETİ BEN DE TAŞIYORUM

AK Parti Grup Sözcüsü Remzi Garip de hisse satışlarının belediyecilikte yıllardır var olduğunu ifade ederek “Büyüyen Çerkezköy’ü göz önünden bulundurduğumuzda belediyenin hisse oranının yüzde 50’nin üzerinde olduğu yerlere saha çok dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Böylelikle Çerkezköy’ün geleceğine de önemli bir katkı sağlarız” dedi. Hisse satışları konusunun önceki yıllarda komisyona havale edilmeden mecliste karara bağlandığını anımsatan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Bundan sonra komisyon gerekli araştırmayı yapacak. Aynı hassasiyeti ben de taşıyorum” dedi.

CAMİ YERİ TALEBİ KABUL EDİLDİ

İmar Komisyonu Başkanı Uğur Erem de komisyon olarak hissesi çok küçük olanların satışından yana olduklarını ifade etti. Hisse satışları konusu oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Çerkezköy Müftülüğü’nün Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde belediyeye ait 1697 ada 1 nolu parseldeki yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik alanın cami alanı olarak devredilmesi talebi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

TÜRK METAL’İN DİLEKÇESİ GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis Toplantısının 9’uncu gündem maddesinde, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan plan notu değişiklikleri İmar Komisyonu’na havale edilirken, meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Türk Metal Sendikası’nın 28.05.2014 gün ve 8818 sayılı yazısı ile 10.07.2014 gün ve 9522 sayılı Çerkezköy ilçesinde bulunan tapunun 36 ada 3 parselini teşkil eden 13 bin 700 metrekarelik yüzölçümlü arsa ile ilgili yazısı görüşüldü. Türk Metal Sendikası’nın dilekçesinin okunmasının ardından MHP’li Meclis Üyesi Hasan Sakallı söz alarak, bu konunun çeşitli zamanlarda da kamuoyunda gündeme geldiğini belirtti. Sakallı, konuyla ilgili bir araştırma komisyonu kurulmasını ve komisyonun çalışmalarının ardından meclisin bilgilendirilmesini istedi.

KOMİSYON KURULMASINI ÖNERDİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da bu meselenin 20 senelik bir mesele olduğunu ifade ederek “Hedefimiz şuanda atıl durumda olan bu binayı Çerkezköy’e kazandırmak” dedi ve konuyla ilgili İnceleme ve Araştırma Komisyonu kurulmasını, komisyonda meclisin tek MHP2li üyesi olan Hasan Sakallı’nın da yer almasını önerdi.

OY BİRLİĞİ İLE BU KARARI ALMIŞTIK

Arsanın Türk Metal Sendikası’na verildiği 1994 yılında belediye başkanı olan Remzi Garip de olayın kendi döneminde gerçekleştiğini ifade ederek “O zaman ben bağımsız belediye başkanıydım.  Mecliste 3 partinin meclis üyeleri vardı. O günün şartlarında tek yumruk olarak oybirliği ile bu kararı aldık” dedi. Resmi Garip’in konuşması sırasında, toplantıyı izleyici olarak takip eden Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ın Remzi Garip’i susturmak istemesi gerginliğe neden oldu. Murat Koçak’ın Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından sert bir dille uyarılmasının ardından ortam sakinleştirilirken, Remzi Garip de konuşmasına devam etti. 

5 KİŞİLİK KOMİSYON KURULDU

O binada yapılan huzurevinin birkaç yıl işletildiğini söyleyen Garip “2006 yılında ne olduysa sendika fikrini değiştirdi. Bundan önce Ali Ertem döneminde de burası için müracaatlar yapıldı” dedi. Bu konunun Çerkezköy için çok önemli olduğunu ifade eden Garip “O günkü belediye zor şartlarda, arsayı satıp hizmet yapması gerekirken o arsayı sendikaya tahsis etti. İyi de yaptı. Ama 2006’dan sonra sendikanın fikri değişti” dedi. Yapılan görüşmelerin ardından konunun incelenmesi için İnceleme ve Araştırma Komisyonu kurulması oybirliği ile kabul edilirken, komisyona CHP grubundan Nedim Yılancı ve Ali Çalışkan, AK Parti Grubundan Remzi Garip ve Ali Dönmez, MHP Grubundan da Hasan Sakallı’nın seçilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısının son gündem maddesinde AK Parti grubu tarafından Kızılpınar’da güvenlik ile ilgili önerge görüşüldü. Kızılpınar’da emniyet açısından sıkıntılar olduğunu ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Kaymakamımızla o konuyu görüşüyoruz. Biz de aynı hassasiyeti gösteriyoruz” dedi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10