Projeler için imzalar atıldı

Hayrabolu Kaymakamlığı ve Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Okul Öncesinde Akıl Oyunları", "Gelecek Sanatla Buluşuyor" ve "Eller Zihnin Araçlar

Hayrabolu 6.08.2014 11:12:00 0
Projeler için imzalar atıldı

YÜZDE 90’INI AJANS FİNANSE EDECEK

İmzalar Hayrabolu Kaymakamlığı adına Kaymakam Tamer Orhan, Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Müdür Vekili Taner Erkenoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı adına da Genel Sekreter Mahmut Şahin tarafından atıldı. “Okul Öncesinde Akıl Oyunları” projesinin amaçları arasında Hayrabolu ilçesinde okul öncesi eğitiminde yenilikçi bir yöntem olan akıl oyunları metodunu uygulayarak okul öncesi eğitim kalitesini arttırmak, hizmetlere erişimi kolaylaştırmak, öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini geliştirmek, özel ihtimam gerektiren gruplar içinde bulunan okulöncesi öğrencilerini akıl oyunlarıyla eğiterek kişilik ve zekâ gelişimlerine katkı sağlamak yer alıyor. Proje kapsamında İhsan Korkmaz Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi bölümü öğrencilerinin akıl oyunları yöntemiyle uygulamalı eğitim almaları sağlanarak mezun olduklarında iş bulma imkânlarının artırılması hedefleniyor. Proje ile ayrıca dezavantajlı grubun içerisinde yer alan okul öncesi Roman öğrencilerin eğitimine akıl oyunlarıyla katkı sağlayarak eğitim öğretimde imkân ve fırsat eşitliği sağlanacak, sosyo-ekonomik düzeyi düşük Roman öğrencilere de akranlarıyla eşit imkânlar sunulacak. Toplam bütçesi 88 bin 773 TL olan projenin yüzde 90’ı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilecek.

GELECEK SANATLA BULUŞUYOR

“Gelecek Sanatla Buluşuyor” projesinin amaçları arasında Hayrabolu ilçesi ilk ve orta öğretimde eğitim gören çocuk ve gençlerin yeteneklerini keşfetmek ve geliştirmek, sanat alanında yetenekli öğrencilere çevredeki Güzel Sanatlar Liseleri ve Konservatuar sınavlarına yönelik eğitim vermek, ilçedeki sosyal-kültürel yaşam eksikliğini gidermeye katkı sağlamak, özellikle dezavantajlı gruptaki çocuk ve gençlerin toplulukla birlikte hareket etme yeteneği geliştirmesini sağlamak yer alıyor. Uygulama süresi dokuz ay olan projenin toplam bütçesi 273 bin 524,75 TL. Projenin yüzde 90’ı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak.

ELLER ZİHNİN ARAÇLARIDIR

Günün son imzası yine Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan  “Eller Zihnin Araçlarıdır” projesine atıldı. Projenin amaçları arasında Hayrabolu ilçesinde okul öncesi eğitimde yenilikçi bir yöntem olan Montessori eğitim metodunu uygulayarak okul öncesi eğitim kalitesini arttırmak, hizmetlere erişimi kolaylaştırmak yer alıyor. Proje ile özel ihtimam gerektiren gruplar içinde bulunan okul öncesi öğrencileri Montessori yöntemiyle eğitilerek hayata hazırlanacak, özel ihtimam gerektiren gruplar içinde bulunan İhsan Korkmaz Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri Montessori yöntemiyle uygulamalı eğitim alarak mezun olduklarında iş bulma imkânları artacak. Ayrıca özel ihtimam gerektiren gruplar içinde bulunan Roman öğrencilere Montessori eğitiminden faydalanarak eğitim öğretimde imkân ve fırsat eşitliği sağlanacak. Uygulama süresi sekiz ay olan projenin toplam bütçesi 235 bin 714 TL. Projenin yüzde 90’ı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilecek.

Haber Merkezi       

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10