"Amacımız engellilerin her alanda yer almasını sağlamak"

Temelleri 1 Kasım 1988'de İstanbul'da atılan, 7 Mart 1992 tarihinde tüzel kimliğine kavuşan Türkiye Beyazay Derneği'nin Genel Başkanı ve İstanbul eski Milletvekili Lokman Ayva, dün Çerkezköy?

Çerkezköy 6.08.2014 17:19:00 0

HUZUR ORTAMI OLUŞTURDUNUZ

Tekirdağ Şube Başkanı Fevzi Durmuş ve Başkan Vekili Adnan Şahin ile birlikte saat 13.30’da Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı makamında ziyaret eden Ayva, Kaymakam Metin Kubilay’ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Çerkezköy’deki yöneticilerin yaptıkları çalışmalarla bölgede önemli bir huzur ortamı oluşturduğunu ifade eden Ayva, özverili çalışan yöneticiler sayesinde ülkede kimsenin farkında olmadığı önemli bir huzur ortamının olduğunu söyledi. Ülkemizde idarecilerin bulundukları yerlerde daha iyi nasıl hizmet yaparım düşüncesiyle adeta birbirleriyle farkında olmadan yarıştığını dile getiren Ayva “Bu hizmet anlayışı çalışmaları idarecilerimizin ne denli önemli hizmet verdiklerini görüyoruz. Bu huzur ortamının oluşmasında kaymakam olarak sizin de büyük katkınız var. Sizleri tebrik ediyorum” dedi.

KAR AMAÇLI BİR KURULUŞ DEĞİLİZ

Göreve geldiklerinde engellilere eğitim fırsatı verdiklerini söyleyen Başkan Ayva “Sizin gibi idarecilerimiz sayesinde bu eğitim fırsatını daha da genişlettik” dedi. Kar amaçlı bir kuruluş olmadıklarını söyleyen Ayva, amaçlarının engellilerin her alanda yer almalarını sağlamak ve sosyal yaşamda yer almalarına katkıda bulunmak olduğunu dile getirdi.

İDARECİLERİMİZDEN DE KATKI BEKLİYORUZ

Son hazırladıkları eylem çalışma planı ile engellilerin daha iyi koşullarda sosyal yaşama katkı sağlamalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını söyleyen Ayva, idarecilerin de bu çalışmaya katkı sağlamasını beklediklerini kaydetti.

EN ESASLI MESELEMİZ EĞİTİM

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da derneğin çalışmalarını yakından takip ettiğini ve takdirle karşıladığını söyledi. En esaslı meselelerinin eğitim olduğunu yineleyen Kaymakam Kubilay, engelliler için de çeşitli projelerinin olduğunu söyledi. Çerkezköy’de engelliler için Türkiye’de tek olan bir yaşam evinin olduğunu anımsatan Kubilay “Çerkezköy olarak bölgemizde yaşamlarını sürdüren engelli kardeşlerimizin iyi koşullarda eğitim almaları ve sosyal yaşamda yer bulmaları için gerekeni yapıyoruz” dedi. Engelliler için yapılacak çalışmaların sonuna kadar destekçisi olacağını söyleyen Kubilay, amaçlarının engellilerin daha iyi koşullarda kimseye muhtaç olmadan kendi özgüvenlerini tesis ederek yaşamlarını sürdürmesi olduğunu ifade etti. Kubilay “Engelli kardeşlerimiz bizlerin baş tacıdır” diye konuştu.

DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ve beraberindekiler Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı da ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Akay, belediye olarak engellilere her türlü desteği verdiklerini ve bundan sonra da vermeye devam edeceklerini belirtti.

 

KATKI SAĞLAMAYA HAZIRIZ

Engelli vatandaşlara çok önem verdiklerini ifade eden Akay “Sizlerin çalışmalarını da yakından takip ediyoruz. Çalışmalarınıza katkı sağlamaya hazırız” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a yeni görevinde başarılar dileyen Lokman Ayva, verilen katkıdan dolayı da teşekkür etti.

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10