Hamdi Baygın Tekirdağ'ın gururu oldu

Çerkezköy'ün ve Trakya bölgesinin Atletizm dalında çeşitli yarışma ve turnuvaya katılan sporcularından olan Hamdi Baygın başarılarına başarı katmaya devam ediyor. Hamdi Baygın ilerlemiş yaÅ

Çerkezköy 7.08.2014 17:41:00 0
Hamdi Baygın Tekirdağ

 4 KATEGORİDE BİR TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU 2 İKİNCİLİK BİR ÜÇÜNCÜLÜK ELDE ETTİ

Trakya bölgesinin ünlü atletlerinden Hamdi Baygın İzmir’de yapılan Türkiye Atletizm şampiyonasında dört kategoride yarışmalara katıldı. Baygın, katıldığı bu yarışmalarda bir Türkiye birinciliği, 2 Türkiye ikinciliği ve bir de Türkiye üçüncülüğü elde etti. Şampiyonadan 4 madalya ile dönen Hamdi Baygın, Çerkezköy’ün gururu oldu. Hamdi Baygın “İzmir’de gerçekleşen Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda ilk gün yarışmalarında 400 metre ve 5000 metre koştum. Her iki yarışta da güçlü ve genç rakiplerimi geçerek Türkiye ikincisi oldum. Ayrıca aynı gün  içinde 4X100 metre Bayrak Yarışı’nda da takım arkadaşlarımla birlikte Türkiye Şampiyonluğu olarak ayrı bir gurur yaşadım. Şampiyonanın ikinci gününde ise 10.000 metre yarışmaların katıldım ve bu yarışmada da büyük bir başarı elde ederek Türkiye üçüncüsü oldum” dedi.

 

 

ATLETİZM BENİM YAŞAM TARZIM

Hamdi Baygın küçük yaşlarda başladığı atletizm sporunu kendine yaşam tarzı edindiğini ve yaptığı sporu da çok sevdiğini, atletizmin insanı hem diri hem de genç tuttuğunu, aynı zamanda sağlık yönünden de çok faydalı olduğunu belirtti. Baygın, “Kendimi bildim bileli daha küçük yaşlarda merak sardığım atletizm sporu benim yaşam tarzım oldu. Atletizm aslında insan vücudu için çok faydalı bir spor. Ancak bu sporu yaparken de bilinçli yapmak gerekiyor. Atletizm insan vücudunu diri tuttuğu gibi sağlık yönünden de faydalı. Bu nedenle herkesin yaşı ne olursa olsun atletizm sporu yapmasını öneriyorum. Benim başarımın sırrı ise şampiyonalar olsun olmasın her gün en az 10-15 kilometre koşmam. Her an yapılacak şampiyonalar ya da yarışmalara hazırlıklı oluyorum. Ancak böylesi büyük organizasyonlarda yer alarak isim yapmak ise insana ayrı bir gurur veriyor. Aynı zamanda bu gibi organizasyonlarda Tekirdağ’ın ve Çerkezköy’ün de ismini tüm Türkiye’ye atletizm dalında da duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Bu organizasyonlarda yaşanan heyecanlı coşku da sporcuya ayrı bir şevk ve hırs katıyor. İzmir’de gerçekleşen şampiyonada heyecanlı ve coşkunun had safhada olması insana inanılmaz bir duygu yaşattı. Bu duyguyu tarif etmek mümkün değil. Bu güne kadar da yarışmaların yapıldığı şehirlerde gerçekleşen organizasyonlarda da aynı heyecanı ve coşkuyu yaşadım. Ama İzmir’de yaşadığım heyecan ve coşku bir başka oldu. Bu yarışmada bu güne kadar tatmadığım inanılmaz duyguları tattım. Çerkezköy’ün atletizmde hiçbir yere yazılmamış ismini yazdırdım. Bundan dolayı da çok mutluyum” dedi.

AMACIM AVRUPA’DA DA DERECE YAPMAK

Hamdi Baygın amacının Tekirdağ’ın ve Çerkezköy’ün adını Avrupa’da da duyurmak olduğunu ifade ederek “Ülkemi bir Tekirdağlı ve Çerkezköylü olarak Avrupa’da da tanıtmak istiyorum. Bu konuda spora gönül vermiş ya da destek veren büyüklerimizin desteğini bekliyorum. İzmir Atatürk Stadyumunda yapılan Türkiye Atletizm Şampiyonasında sınırlı yarışmalarda yer aldım. İlk gün  yapılan 400 metre yarışmalarına büyük bir heyecanla çıktım. Özelliklerde Bayrak yarışmalarında da büyük bir heyecan yaşadım. Yarışmalar sonunda da kendi yaş gurubumda Türkiye ikinciliğini kazandım. Aynı gün terimin kurumasını beklemeden çıktığım 5000 metre yarışmasında ikinciliği elde ettim ve  bu ikinciliği de birinci yarışmada kendime olan öz güven duygusunun doruk noktasına ulaşması oldu. Bu yarışmada güçlü rakiplerimi tek tek geçerek Türkiye ikinciliğini elde ettim. Daha sonra  4X100 metre Bayrak yarışında da takım arkadaşlarımla birlikte Türkiye Şampiyonluğunu kazandık” dedi.

BAŞARILI OLMAK İÇİN İNSAN YAPTIĞI İŞTEN HEYECAN DUYMALI

İnsanın başarılı olması için yaptığı işten heyecan duyması gerektiğini de ifade eden Hamdi Baygın, “Başarının en temel sırrı, insan yaptığı işten heyecan duyacak. Eğer yaptığınız işten heyecan duymuyorsanız başarılı olmanız da mümkün değildir. Ben küçük yaşlarda başladığım atletizm sporuna heyecan duyarak başladım. Ve halen heyecan duyuyorum. Heyecanın ötesinde de çok seviyorum. İnsan yaptığı iş ne ise hem heyecan duymalı hem de saygı duymalı. Bu iki kavram birleştiğinde motivasyon oluşmasıyla birlikte başarı kaçınılmaz oluyor. İşte benim başarımın sırrı bu” diye konuştu.

10.000 METREDE TÜRKİYE REKORUNU HEDEFLEDİM

Hamdi Baygın Şampiyonada 10.000 metre koşusunda Türkiye rekorunu hedeflediğini ancak yarışa iyi başlayamaması nedeniyle hedefine ulaşamadığını da belirterek “İki gün üst üste iki yarışta yer almam ve ayrıca havanın oldukça sıcak ve nem oranının da yüksek oluşu beni çok etkiledi. Bu da bende performans düşüklüğüne neden oldu. Buna rağmen şampiyonanın en uzun yarışması olan bu 10.000 metre koşusunda Türkiye Üçüncülüğünü elde etmekten son derece mutluyum” şeklinde konuştu.

ATLETİM ADINA ÇERKEZKÖY’DE DEVRİM YAPTIM

Çerkezköylü atlet Hamdi Baygın son Türkiye atletizm şampiyonasında elde ettiği dereceler ile atletizm dalında da Çerkezköy’de devrim yaptığını belirtti. Baygın, “Bu güne kadar atletizm adına yaptıklarım ve son Türkiye şampiyonasında da elde ettiğim derecelerle Çerkezköy adına bir devrim yaptığıma inanıyorum. Çünkü bu güne dek Şanlıurfa’da ve Nevşehir Ürgüp’te Peribacaları’nın arasında 40-45 derece sıcakta, Ankara’nın ayazında, Mersin Tarsus’ta, Trabzon’da ve Türk Yunan dostluk maratonunda, Edirne’de, Yunanistan’da, Darıca’da ve Türkiye’nin bir çok il ve ilçesinde koşan ilk ve tek Çerkezköylü atlet ben oldum” dedi.

İZMİR’DE KARİYERİMİN ZİRVESİNE ÇIKTIM

İzmir’deki Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda elde ettiği dereceler ile kariyerinin de zirvesine çıktığını belirten Baygın “Geçtiğimiz hafta sonu İzmir’de gerçekleşen Türkiye Atletizm Şampiyonasında elde ettiğim dereceler ile birlikte kariyerimin de zirvesine çıktım. Bundan dolayı da son derece mutluyum. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum. Her şey madalya ve kürsü değildir. Dünya barışının da sporla sağlanacağına inanıyorum. Spor yapan, sporcu bilinci ile yetişen sağlıklı ve ahlaklı gençlerin çoğalmasını istiyorum. Bu nedenle sporun her dalına gereken önem verilmeli” dedi.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Hamdi Baygın bu güne kadar katıldığı şampiyonalarda kendisine katkı sağlayan ve destek verenlere de teşekkür ederek “Benim başarılarımda onların da katkıları var. Her alandaki spora verilecek katkı ve destek bundan böylede ilçemizde sporun kalkınması yönünde de büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

KATKI VE DESTEK VERENLER YANILMADI

Kendisine son şampiyonada katkı verenlerin yüzünü ak çıkarttığını belirten Baygın, “Geçtiğimiz hafta sonu İzmir’de gerçekleşen Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda katılmamda bir araç tahsis ederek ulaşımımı sağlayarak destek veren İstanbul’da faaliyet gösteren Şark İnşaat Yıkmaksan A.Ş. yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Doğan’a da ayrıca çok teşekkür ediyorum” dedi. .

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10