Doğaya yatırım devam ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yereldeki temsilcileri tarafından hazırlanan üç projenin daha imzaları Trakya Kalkınma Ajansı'nın Tekirdağ'daki merkez binasında düzenlenen törenle

12.08.2014 14:03:00 0
Doğaya yatırım devam ediyor

YILDIZ DAĞLARINI KEŞFEDELİM

Törene Orman ve Su işleri Bakanlığı 1.Bölge Müdürlüğü adına Bölge Müdürü Osman Demirel, Trakya Kalkınma Ajansı adına Genel Sekreter Mahmut Şahin katıldı. Yetkililer “Kırklareli Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Yıldız Dağlarını Keşfedelim” projesi kapsamında 12-16 yaş arası Çocuk Esirgeme Kurumu öğrencileri daha önce katılma imkanı bulamadıkları doğa eğitimlerinden,  Kırklareli Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü Doğa Eğitim Merkezinde faydalanacak ve doğa ile iç içe vakit geçirebilecekler. Uygulama süresi dokuz ay olan projenin toplam bütçesi 86 bin 62 TL olurken, bu miktarın yüzde 90’ı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak” dedi.

SÜREKLİ İZLENECEK

Yine Kırklareli Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanarak uygulanmasına başlanacak diğer bir projenin de “İğneada Longoz Ormanları Milli Parkının İzlenmesi ve Tanıtımı” projesi olduğunu söyleyen yetkililer “Küçük Ölçekli Altyapı Programı kapsamında hazırlanan projenin amaçları arasında hassas longoz ve sulak alan ekosisteminin sürdürülebilir kullanımını sağlamak, sahaya yoğun ziyaretçi baskısını azaltmak yer alıyor. Bu kapsamda özel ihtimam gerektiren gruplar (çocuk, yaşlı ve engelliler) için Mert ve Erikli Göllerinde kurulacak CCTV kameralar Ziyaretçi Merkezinde yer alacak interaktif projeksiyon sistemi ile bağlantılı olarak doğal hayatın uzaktan, canlı ve sürekli izlenmesini sağlayacak” dedi.

YÜZDE 75’İ AJANS TARAFINDAN DESTEKLENECEK

Merkeze yerleştirilecek 2 adet kiosk ile ziyaretçilerin görsel ve işitsel olarak milli parkın kaynak değerleri ve İğneada hakkında bilgilenmelerinin sağlanacağını ifade eden yetkililer, toplam bütçesi 454 bin 335 TL olan projenin yüzde 75’inin Trakya Kalkınma Ajansı tarafından destekleneceğini ifade etti.

YENİ YÜRÜYÜŞ PARKURLARI YAPILACAK

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Doğa Yürüyüş Parkurlarının Düzenlenmesi Projesi’nin toplam bütçesinin de 181 bin 773 TL olduğunu ifade eden yetkililer, bütçenin yüzde 90’ının Trakya Kalkınma Ajansı tarafından destekleneceğini söyledi.

DOĞA BİLİNCİNİN ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Projenin amacının, Tekirdağ'da özellikle alternatif sporların merkezi haline gelmiş Yeniköy ve Uçmakdere'de doğa yürüyüş parkurlarının belirlenerek düzenlenmesi ile bölgenin turizm potansiyelinin ve tanınırlığının arttırılması olduğunu söyleyen yetkililer “Proje ile Tekirdağ ilinin rekreasyon kullanım alanlarını çeşitlendirerek, farkındalığın artırılması, yürüyüş parkurlarının düzenlenmesi ile doğa, spor, turizm ve eko-agro alanlarında hizmet ve pazarlama kalitesinin geliştirilmesi, yerel halkın alternatif spor turizmi sayesinde ekonomik açıdan gücünün artırılması, köy halkı ve katılımcıların doğa bilincinin artırılması hedefleniyor” dedi.

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10