Sülün: Ergene'yi kurtaracağız

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İsmail Köroğlu ve Engin Adıgüzeloğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hoca

Çorlu 15.08.2014 13:17:00 0
Sülün: Ergene

ÇORLU AĞABEY KURULUŞTUR

Heyet ilk olarak Keşan TSO’yu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, "Çorlu, nüfus olarak,  yaşam alanı büyük bir ilçedir. Çorlu ağabey kuruluştur. Tekirdağ ve Edirne'ye baktığımızda onların da üzerinde ekonomik ve nüfus potansiyeli olan Trakya'nın en büyük yaşam merkezidir. Çorlu TSO'nun geliş sebepleri tanışma, dayanışma toplantısıdır. Toplantıdan sonra da hep birlikte odamızı misafirlerimize gezdireceğiz” dedi.

BİRÇOK HİZMETE DAMGA VURACAK

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün de, “Keşan için, daha birçok hizmetlere damga vuracağınıza gönülden inanıyorum. Yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile sizlerle birlikte olmaktan çok mutlu olduk. Bundan sonra birlik içinde ortak projelere de imza atacağız” diyerek, Çorlu TSO'nun çalışmaları hakkında bilgiler verdi.  Enis Sülün, Keşan'a Organize Sanayi Bölgesi (OBS) kurulmasının bölgeye çok faydalı olacağını ifade ederek, “Bölgemizde yer alan dağınık sanayileşmeden dolayı çevremiz zarar gördü. Hepimizin bildiği gibi Ergene Nehri'nin kirliliğinden dolayı içinde canlı barınamamaktadır. Şu anda bölgemizde bununla ilgili sanayicilerin de katkılarıyla yapmayı planladığımız büyük bir proje var. 3 tane arıtma tesisi yapılıyor. Bu arıtma tesislerini birleştirilerek, tek bir kanalla Marmara Denizi'ne verilmesi planlanıyor. Vali Bey'in ve organize sanayi yönetimlerin katkılarıyla, en kısa zamanda Ergene'yi kurtaracağız. Yeraltı suları azaldığı için su sıkıntıları başladı. Meriç'ten su getirme projesi var. Bu da yapılırsa bölgeyi bu sıkıntıdan kurtaracağız” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİ ARTIRACAK

Çorlu TSO heyeti daha sonra Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu  Başkanı İbrahim Özen'i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; “Trakya bölgesi olarak Oda ve Borsalarımızın bu tür ziyaretleri gerçekleştirmelerinin birlik ve dayanışmayı daha da artıracağına inanıyorum” dedi. Gelibolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özen ise ziyaretlerinden dolayı Çorlu TSO heyetine teşekkür ederek Gelibolu hakkında bilgiler verdi ve işbirliği olanakları konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10