Lojistik köy fizibilite çalışması bitti

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetimi basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Basın mensupları Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Meclis B

Çorlu 15.08.2014 13:23:00 0
Lojistik köy fizibilite çalışması bitti

YEREL BASININ GÖNLÜMÜZDE ÖNEMLİ BİR YERİ VAR

Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün; “Gazetecilik önemli bir meslektir. Türkiye'de ve Çorlumuz da insanlarımızın gönlünde yerel basının önemli bir yeri var. Basının olmaması demek o ülkede demokrasinin olmaması manasına gelir. Basınımız ne kadar hürse demokrasinin de o kadar gelişmiş olduğunu anlayabiliriz” dedi. Çağdaş demokrasilerde yerel medyanın çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün de “Toplumun dili, kulağı olan yerel basın, toplumun beklenti şikayet ve taleplerini yerel merkezi yönetimlere ulaştıran en önemli vasıtadır. Biz de Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak sizlerin yanımızda olduğunuzu görmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

DÜNYA STANDARTLARINDA BİR FUAR ALANI BULUNMUYOR

Hazırladıkları projelerle Çorlu lojistik köy fizibilite çalışmasını bitirdiklerini ifade eden Sülün “Önümüzdeki günlerde bu raporu sizlerle paylaşacağız, kurulması gecikmiş olan Çorlu lojistik köy projemizin bir an önce faaliyete geçmesi bizim için büyük önem arz etmektedir. Ayrıca üzerinde durduğumuz bir konu daha var; uluslar arası ticaretin hızlı bir  şekilde geliştiği ilçemiz ve bölgemizin en önemli eksikliklerinden  biri olan, dünya standartlarında hizmet verecek bir  fuar alanının bulunmaması. Çorlu fuar alanı kurma açısından oldukça önemli olanaklar sunan bir konumdadır. Çorlu'nun deniz kenarında bir ilin ilçesi olması özellikle bölge içinde avantajlı bir konuma gelmesini sağlamaktadır. Çorlu mevcut havaalanı, limanları, demiryolu ve denizyolu bağlantıları ile gelişmiş bir fuar alanına üs olabilecek niteliklere haizdir. Bu itibarla, odamız tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, Çorlu havaalanı karşısında maliye bakanlığı milli emlak genel müdürlüğü bünyesinde bulunan 936 bin metrekare arazi tespit edilmiş olup, bu arazinin uluslar arası fuar alanı olarak değerlendirilmesi mümkündür” dedi.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10