Çerkezköy'deki değişime Koko da ayak uydurdu

Çerkezköy'de Koko lakabı ile tanınan Bayram Dellal, Mart ayında yakalandığı hastalık girdabından kurtulunca bu defa da işsizlik ve açlıkla mücadeleye başladı. Geçtiğimiz günlerde açlık

Çerkezköy 17.08.2014 17:28:00 0
Çerkezköy

AT ARABASI HEDİYE ETTİ

Bayram Dellal’ın “Kimseden balık istemiyorum. Bana balık tutmayı öğretsinler. Bana iş versinler ben aşımı kazanırım. Yapabileceğim en iyi şey çöp toplamak ama kimse bana yardımcı olmuyor” demesi üzerine hayırsever bir vatandaş 1500 TL’lik at araba alarak Bayram Dellal’a hediye etti. Toplumun kendilerini her yönü ile dışladığını ifade eden Dellal “Ben normalde berbere gitsem beni kimse traş etmezdi. Ama ilk defa insanca muamele gördüğümü hissettim. Bu bile benim mücadele etmem için yeterli bir sebep” dedi.

 

TOPLUM BİZİ ÖTEKİLEŞTİRİYOR

Kendisine hediye edilen bu at arabası ile ekmeğini çöpten kazanacağını söyleyen Dellal “Herkes beni giyimimle eleştiriyor. Ama neden böyle giyindiğimi bilmiyorlar. Ben çöpten bulduğum kıyafetleri giyiyorum. Günlerce aç yatıp komşularımın verdiği birkaç lokma ile yaşıyorum. Çerkezköy kamuoyu beni şen şakrak birisi olarak biliyor. Oysa ki içim hep kan ağlıyor. Ben de insanca yaşamak, ben de normal insanlar gibi giyinmek istiyorum ama toplum hep bizi ötekileştiriyor. Biz hırsızlık yapıp kimsenin malını gasp etmiyoruz. Yetkililer bize Çerkezköy’ü temizlemek için imkan verse tuvaletçilik dahil yapmaya razıyız” dedi.

 

BÜROKRATİK ENGELLERLE SAVAŞTIK

Dellal “Biz  ne devlete ne askere ne polise ne de millete baş kaldırıp ihanet etmedik. Biz bir taraftan kaderin bize biçtiği hayatla mücadele ederken bir taraftan da devletin idare edenlerin bürokratik engelleri ile savaştık” dedi.

 

AİLE DRAMI YAŞANIYOR

Çerkezköy’de Çingene mahallesi olarak bilinen Bağlık Mahallesi’nde hemen her gün bir aile dramının yaşandığını söyleyen Dellal “Bunu bütün kamuoyu bilmesine rağmen kimse kılını kıpırdatmıyor. Oysa ki Çerkezköy’ün yanı başındaki bir sorun hepimizin ortak sorunu” dedi. Burada yaşayan birçok ailenin kendisiyle benzer kaderi paylaştığını ifade eden Bayram Dellal “Ben bana yapılan bu insani duyarlılığı karşılıksız bırakmayacağım. Çerkezköy kamuoyu bundan sonra beni düğünlerde ya da sokaklarda gezen biri olarak değil ekmeğini çöpten kazanıp insan gibi yaşayan biri olarak görecek” dedi.

 

BİZ DE TOPLUMUN BİR PARÇASIYIZ

Kendisine hediye edilen bu at ve arabanın kendisi için bir olta ve misine olacağını söyleyen Dellal “Ben bu takımla her gün balığa çıkarak kimsenin malını çalmadan çöpe atılanları geri dönüşüme kazandırarak hayatımı daha iyi şekilde yaşamaya çalışacağım. Toplum bize insan gözü ile baktığında bizim gerçeğimizi aslında bizim kendisi olduğumuzu görecem. Ama maalesef insanlar bize çıplak gözleri ile değil güneş gözlükleri ile baktıkları için bizi siyah görüyorlar. Toplumdan beklentim gözlüklerini çıkararak bize ve yaşamımıza baksınlar” dedi. Kendilerinin de toplumun bir parçası olduğunu söyleyen Dellal “Artık insanların bana Koko demesi beni rahatsız ediyor. İnsanların beni artık Bayram Dellal olarak tanımasını istiyorum” dedi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10