Trakya toprakları için mücadelemiz sürecek

Süleymanpaşa'da Tarım Topraklarımızı ve Yaşam Alanlarımızı Koruyalım Platformu, Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi (TORSAB) ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Süleymanpaşa 18.08.2014 14:37:00 0
Trakya toprakları için mücadelemiz sürecek

MAHKEME KARARI DURDURDU

Tuğlalı Park’ta düzenlenen etkinlikte Platform adına basın açıklamasında bulunan Bedia İlerler “Nusratlı, Yağcı ve Karahisarlı Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan alanın TORSAB için tarım dışı kullanımın yolunun açılmak istenmesinin mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı ile durduruldu” dedi.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Bakanlar Kurulu Kararı ile alınan acele kamulaştırma kararına karşı verdikleri mücadelede önemli gelişmelerin yaşandığını belirten İlerler “TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası tarafından acele kamulaştırma kararına yönelik Tekirdağ İdare Mahkemesine ve Danıştay 6. Dairesi’ne yürütmenin durdurulmasına yönelik dava açılmıştır. Açılan davalar sonucunda Danıştay 6. Dairesi davanın durumu ve özelliğine göre yürütmenin durdurulması istemini yasal savunma süresi geçildikten sonra bu konuda yeniden bir karar alınıncaya kadar yürütmenin durdurulmasına karar vermiştir. Mahkeme kararı da göstermiştir ki tarım toprakları esas kullanımı dışında kullanıma yasal olarak açılamayacaktır. Trakya topraklarının ve yaşam alanlarının korunması için verdiğimiz mücadele devam edecek” dedi.

OLAYSIZ DAĞILDILAR

İlerler, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve CHP İl Başkanı Recep Palabıyık’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Yapılan basın açıklamasından sonra yaklaşık 100 kişilik grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber  Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10