Parklar onarılıyor

Malkara Belediyesi Park ve Bahçeler Yüzüncü Yıl ve Kurtuluş Parklarında onarım çalışmaları gerçekleştirdi.

Malkara 20.08.2014 12:14:00 0
Parklar onarılıyor

YENİLENDİ

Yüzüncü Yıl Parkı'nda eski spor aletleri revize edilerek yeni spor aletleri belirlenen yeni yerine konuldu. Ayrıca yine Yüzüncü Yıl Parkı'nda mini hayvanat bahçesi ve botanik bahçesi altyapı çalışmaları ile park içinde yer alan Kasap Baba Türbesi'nin tel çit yenileme çalışmaları devam ederken, Kurtuluş Parkı'nda ise iyileştirme planları dahilinde mevcut oturma alanları, gölgelik ve çevre duvarı korkuluk çalışması mevcut tarihi doku göz önüne alınarak yenilendi.

BAHÇE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, “Vatandaşlarımız bu sayede sağlıklı bir hayat için birçok fiziksel aktivite ve spor hareketlerini rahatça yapabileceklerdir. Yüzüncü Yıl Parkı'nda mini hayvanat bahçesi ile botanik bahçe çalışmaları da devam ediyor. Kasım ayına kadar bitirmeyi planlıyoruz. Botanik bahçesi Türkiye'nin bölgelerini sembolize edecek. Bölgelerimizdeki bu bitkiler yanlarındaki tanıtıcı tabelalar sayesinde öğretici bilgilerle sergilenecek” dedi.

TARİHİ DOKU DİKKATE ALINDI

Yurdakul “Mini hayvanat bahçesinde ise ahşap kulübeler içinde yaşayacak olan çiftlik hayvanları bulunacak. Kurtuluş Parkı'nda da iyileştirme planları yaparak, onarım çalışmaları gerçekleştirdik. Mevcut oturma alanları, gölgelik ve çevre duvarı korkuluk çalışmalarını mevcut tarihi dokuyu da göz önüne alınarak yenilendi” diye konuştu.

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10