Yüceer, 1 milyonluk maliyet artırımını sordu

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Hizmet Binası'nın ihalesini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Tekirdağ 25.08.2014 15:10:00 0
Yüceer, 1 milyonluk maliyet artırımını sordu

MALİYETİ 4 MİLYONA ÇIKARILDI

TBMM Başkanlığı’na Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Yüceer, Tekirdağ Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatının yapım işinin 2013 yılında, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19. maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edildiğini ifade ederek “Maliyeti ilk başta 3 milyon 358 bin TL olarak belirlenen binanın maliyeti Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yeniden hesaplanmış ve projenin yeni maliyeti, 4 milyon 145 bin 677 TL olmuştur. Binanın ilk maliyet hesabı ile son maliyeti arasındaki fark 787.677 TL’dir.27 Şubat 2013 tarihinde AKP Tekirdağ İl Başkanlığı’ndan artırım yazısının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na fakslandığı iddia edilmektedir. 12 Mart 2013 tarihinde Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, AKP Tekirdağ İl Başkanlığı faksından gelen resmi maliyet artış yazısını Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne ileterek gereğinin yapılmasını talep ettiği öne sürülmektedir” dedi.

FAKS MESAJI İLE İHALE ARTIRIMI

AKP İl Başkanlığı’ndan gönderilen faks etkili olduğunu ve Bakanlığın ihale bedelini artırdığını ifade eden Yüceer, üzerinde gönderilen numara olarak, AKP İl Başkanlığı faks IP’sinin yazdığı belgeye de ulaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye “İddia doğru ise faksın, AKP Tekirdağ İl Başkanlığı’ndan çekilmesinin gerekçesi nedir? Çekilmedi ise nereden çekilmiştir? Sorumlu ya da sorumluları kimlerdir? Sorumlular hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır? İhale takipleri İl Başkanlıkları üzerinden fax ile talimat verilerek mi yapılmaktadır? Tekirdağ Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatı yapım işi kime verilmiştir? Verilen kişi ile AKP arasında herhangi bir bağ bulunmakta mıdır? AKP İl Başkanlığı’ndan gittiği iddia edilen evrakın resmi nitelikte olup olmadığı bakanlığınızın ilgili birimi tarafından araştırılmış mıdır? Araştırılmış ise sonucu ne olmuştur? Araştırılmadı ise AKP il/ilçe başkanlıklarından gönderilen her evrak bakanlığınızca “resmi” olarak mı değerlendirilmektedir? Açık ihale usulü ile ihale yapıldığı bilinmesine karşın ihaleyi alan şirket ile partililerinizin maliyet artırımı konusunda değerlendirme yaptığı iddiası doğru mudur? Binanın yapımı için bedel artırımına hangi ihtiyaçtan dolayı gerek görülmüştür?” sorularını sordu.

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10