Muhtarlar zor durumda kalacak

İkametgah belgelerinin muhtarlıklardan değil, internet ortamından alınmasına ilişkin düzenlemenin de yer aldığı Nüfus Hizmetleri Kanunu ve Diğer İlgili Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin K

Çerkezköy 27.08.2014 18:55:00 0
Muhtarlar zor durumda kalacak

MUHTARLAR ÇOK ZOR DURUMDA KALACAK

Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarı Mutlu Timur ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Recep Şahin, yasa uygulamaya konulduğunda bu durumda bir çok muhtarın istifa ederek muhtarlığı bırakabileceği görüşünde olduklarını belirterek, “Bizler de gazetelerden edindiğimiz bilgilere göre muhtarların ikametgah vermeyeceğini, bu işlemin e-devlet üzerinden gerçekleşeceğini ve pasaport başvurularının da polis yerine Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğüne yapılacağını öğrendik. Ancak bu ne zaman olur, nasıl olur henüz bizim de bir bilgimiz yok. Eğer muhtarlar ikametgah vermeyecekse zor durumda kalacaklar. Bizim birçok giderimiz var. Aldığımız 870 TL’lik muhtarlık maaşı ile sigortamızı mı, elektriğimizi mi, diğer giderlerimizi mi karşılayabileceğiz” dedi.

DÜZENLEME YAPILIRSA BİZ NASIL HİZMET VERECEĞİZ?

Mutlu Timur ve Recep Şahin, Nüfus Hizmetleri Kanunu ve diğer ilgili kanunlarda değişiklik yapılması ve yürürlüğe girmesi durumunda mevcut muhtarların nasıl hizmet yapacaklarının da belirtilmesi gerektiğini ifade etti. Timur ve Şahin, “Eğer yasa uygulamaya konur ise o zaman muhtarlar nasıl hizmet verecek? Kaymakamlık ya da Nüfus Müdürlüğü emrinde mi hizmet verecek? Ne iş yapacak? Yada muhtarlar başka bir uygulama hizmetimi verecek? Bu konuda bizler de daha bir şey bilmiyoruz. Bizlere bu konuda da her hangi bir açıklayıcı yazı gelmedi. Belki bazı kolaylıklar olabilecek ama bizler de ne şekilde hizmet vereceğimizi bilmeliyiz. Şu an ikametgah olmak üzere tüm muhtarlıkların yapması gereken hizmetleri aksatmadan vatandaşa hizmet veriyoruz. Bizler de merakla bekliyoruz. Temennimiz  yürürlüğe konulması düşünülen yasanın seçimle göreve gelen biz muhtarların hizmetlerinin kısıtlanmaması yönü de  olmasını temenni ediyoruz. Eğer muhtarlıkların elinden mevcut yapılan hizmetler alınır ise o zaman tüm muhtarlar istifa ederek görevini bırakır görüşündeyiz” dedi.

Haber / Emine LALE

  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10