Koçak, kendine has iddiaları yalanlayarak Remzi Garip'e cevap verdi

Türk İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, yaptığı yazılı açıklama ile AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi ve Çerkezköy Bele

Çerkezköy 28.08.2014 18:00:00 0
Koçak, kendine has iddiaları yalanlayarak Remzi Garip

“TEHDİT ETMEDİM”

Dün saat 16.00’da yazılı açıklama yapan Murat Koçak, kendine has yaptığı yazılı açıklamasında Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Remzi Garip’e tehdit ve hakarette bulunmadığını savundu. Başkan Koçak, “Çerkezköy basınına ve kamuoyuna yansıdığı üzere şahsım ve Çerkezköy Belediye eski başkanlarından Remzi Garip bey ile pek de hoşnut olmayan bir diyalog süreci yaşamaktayız. İki ayrı zamanda gerçekleşen ve karşılıklı olarak yaşadığımız tartışma sürecinin ikincisinin ilgili şahsın savcılığa tarafımın savcılığa tehdit ve hakaret içeren beyanlarda bulunduğuna dair şikayet dilekçesi ile başvurması meseleyi başka bir boyuta taşımıştır. Ben Murat Koçak  olarak Çerkezköy’de yaşadığım on yıl boyunca tek bir Allah’ın kuluna bilerek yada bilmeyerek tehdit hakaret etmemişimdir. İşçi arkadaşlarımız, esnaf arkadaşlarımız, siyasi cenap ve kamu kesiminde çalışan kamu personelimiz bunu gayet iyi bilmektedirler. Bu çerçevede ilgili şahısla yaşadığımız bu ikinci diyalogumuzda onu tehdit etmemişimdir, etmem de. Basına yansıyan dilekçesinde kendisini Simit Sarayı diye bilinen işletmede tehdit ettiğimi söylemiş ama tehdidin ne olduğunu ve içeriğini söylememiştir. Tehdit gibi bir ağır itham konusunda herhangi bir şahit de gösterememiştir. Kamuya açık bir kafeteryada ve kameraların olduğu bir mekanda tehdit ve hakaret ile ilgili madem ithamı var, şahin de göstermesini beklerdim. Kaldı ki orada bulunan Ömer Kılınç bey’in oğlu Ali Kılınç ve daha sonra yanımıza katılan Ömer Kılınç yaşanan bu diyalogların şahididir” dedi.

İLGİLİ KOMİSYONUN TEK KARAR VERİCİSİ DEĞİLDİR

 Başkan Murat Koçak açıklamasında, “Konuşmamızın gelişen sürecinde kendisinin ve benim yüksek sesle tartıştığımız doğrudur, ancak tehdit edecek düzeyde bir tartışma ortamı ilgili şahsın kurgusudur. Benim Simit Sarayı adlı işletmenin önünden tesadüfen geçerken ilgili şahsı gördüğüm daha sonra dönüp masalarına gittiğim, afiyet olsun beyler dedikten sonra yaşanan bu olayı karşılıklı konuşmamız gerektiğini söylemem üzerine ilgili şahsın konuyu derhal Belediye Komisyonu mevzusuna getirip bu meselenin komisyondan geçmeyeceğini, benim de onun üzerinde dolayısı ile komisyon üzerinde de bir algı oluşturduğunu söyledi. Bu süreçte ne kendisini ne de herhangi bir komisyon üyesini aramışlığım yoktur. Böyle bir durum varsa komisyondaki arkadaşlar çıkıp açıklasınlar. Kaldı ki kendisi ilgili komisyonun tek karar vericisi değildir. Biz ne olursa olsun komisyon ve meclis kararına saygılıyız. Ben sadece yaşadığımız süreci herkese açık olan bu mekanda oturup çay içip konuşmak maksadıyla yanlarına gitmiştim. Kendisinin nezaketen de olsa buyurun oturun demesini beklerken ayak  üzeri beni hesaba çekme tavrı son derece iticiydi.  Bundan önceki yaşanan olay şahsıma değer veren bir çok arkadaşımda gerginliğe sebebiyet vermiştir. İlgili şahsa duyulan bu tavırları biz her zaman elimizden geldiğince önleriz. Ancak ilgili şahsın savcılığa verdiği bu tehdit dilekçesi ile çeşitli korkuları olduğu ve adli koruma beklentisi taşıdığı düşüncesini bende oluşturmuştur. Bu olaylar ve yaşanan şikayet dilekçesi meselesi kendisinin bir kurgusudur. Beni karşısında kürsüde konuşan ve şov yapan biri olarak dilekçesinde tasvir etmesini ayrıca bir komedidir. Güleyim mi ağlayayım mı bilemedim. Hem karşısına geçip hakaretler-tehditler edeceğim, hem de büyük kürsü konuşması yapıp şov yapacağım. Çok enteresan. Bu arada Remzi Bey de daha önce bir sürü kişiyi şov yapmakla suçlamıştı. Klasik lafı herhalde umarım bu şov söylemi bende son bulur. Çok sıktı çünkü” ifadelerine yer verdi.

ÇERKEZKÖYLÜ HEMŞERİLERİME OLAN SAYGIM VE SEVGİM SONSUZDUR

Çerkezköylülere sevgi ve saygısının sonsuz olduğunu belirten Koçak “Dilekçesinde itibarını ve kariyerini bitirmeyi planladığımı söylemişler. Bir kişinin itibarını ve kariyerini kendi tavır ve davranışları belirlemektedir. Kaç yaşında adam benim onun itibarı ve kariyeri ile ne işim olur. Bu konuda kendisinden yaşça küçük bir kardeşi olarak Ruh Sağlığı uzmanından destek almasını tavsiye ederim. Ayıp bir şey değil. Başka bir senaryosu ise ticaretine zarar vereceğim yönünde vermiş olduğu ifadedir. Hiç de aklıma gelmez, çok enteresan, çok değişik bir düşünce yapısı var konuşmaya değmez. Her şeyin dışında benim Çerkezköy’lü hemşerilerime olan saygım ve sevgim iyi bilinmektedir. Bu çizgimi bozmayı da istemem. Kimse de bu çizgiyi bozacağıma şüphe duymasın bu tip zihin aşırı oyunlara gelmem. Çerkezköy’de bulunduğum bu süreçte çok sevdiğim bir memleket edindim. Şehri şehir yapan farklı insan unsurları olduğunu fark ettim bunlardan bir grubunun da Deli Ziya, Rahmetli Paşa, Plakacı Ahmet, Rahmetli Bülent Vildan gibi varlıkları ile şehrimize güzellikler katan ve katmış, gelmiş geçmiş bu arkadaşlarımız aklıma geldi ne hikmetse.  Altmış yaşında olduğunu ve bu tip kurgular ve egolar taşıyan birinin yine bu tip kurgular kurmadan önce bir ruh sağlığı uzmanına uğramasına yaşça küçük bir kardeşi olarak tavsiye ederim. Yoksa Deli Ziya, Rahmetli Paşa, Plakacı Ahmet, Rahmetli Bülent, Rahmetli Hüseyin ve Vildan’dan sonra yanlarına Dr.g. Efendiyi eklemek listeyi sadece uzatmaktan başka bir işe yaramaz.  Biz Türk Metal Sendikası olarak çok büyük özveri ve yatırımla gerçekleştirdiğimiz bu atıl halde bulunan değerimizin üyelerimize ve halkımıza kazandırma arzusundayız. Bu işten hiç kimsenin rant ve beklenti içerisinde bulunmamasını tavsiye ederiz” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

  

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10