Şampiyonaya 'Güzel Spor' damga vurdu

Çerkezköy Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bu yıl ilk kez Uluslararası Teaekvando Şampiyonası düzenledi. Çerkezköy kapalı Spor Salonu'nda yapılan şampiyonaya 320 sporcu katıldı.

Çerkezköy 31.08.2014 17:07:00 0
Şampiyonaya

28 TAKIM KATILDI

Çerkezköy Belediyesi tarafından Çerkezköy Güzel Spor Kulübü öncülüğünde ÇTSO ,İrmet Hospital ve HYOSUNG Firması’nın katkılarıyla gerçekleştiren turnuvaya Azerbaycan ve Ukrayna’nın yanı sıra  İstanbul, Bursa, Ankara, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Kütahya, Çanakkale, Manisa,Yalova, Eskişehir’den 28 takım ve toplam 320 sporcu katıldı.

 

BU YIL İLK KEZ DÜZENLENDİ

Bu yıl ilki düzenleyen turnuvayı Kapaklı Kaymakamı Aslı Ayanoğlu Kuzulu, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör, Atilla Can, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Rüştü Eryılmaz,Belediye Meclis Üyeleri Nedim Yılancı, Funda Serfiçe, Yüksel Sevil, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy İlçe Spor ve Gençlik Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy’de faaliyet gösteren Güney Korelilerin Hyosung fabrikası yetkilileri Sung-Homoon ile Junkıhong, Türkiye Taekvanda Federasyonu Hakem Komitesi Üyesi Şerafettin Dilber,İstanbul Taekvanda Merkez Hakem Komitesi Başkanı Halit Avcı, Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr.Ayhan Arslan, Güzel Spor Kulübü Sahibi ve Baş Antrenörü Fikri Güzel ve Antrenör Bilal Güzel ve Çerkezköylülerin yanı sıra Tekirdağ, Saray, Çorlu, Kırklareli, Edirne, İstanbul, Bursa, Kütahya, Sakarya, Kocaeli, Derince, Ankara, Çanakkale, Yalova ve Manisa’dan gelen çok sayıda vatandaş izledi.

 

ANLAMLI VE ÖNEMLİ BİR GÜNDE GERÇEKLEŞTİREBİLİYORUZ

Şampiyonanın ilk etabı sonrası gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yılında Çerkezköy Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği Uluslar Arası Taekvanda şampiyonasını anlamlı ve önemli günde gerçekleştirmekten gurur duyduklarını ifade etti. Şampiyonanın düzenlenmesine öncülük eden Güzel Spor Kulübü’ne, katkı ve destek sağlayan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile tüm tüm kurum ve kuruluşlara, İrmet Hospital’a ve Hyosung firmasına teşekkür eden Akay “Bu şampiyonada yer alan kardeş ülkelerimiz Azerbaycan ve Ukrayna’lı sporcularımıza ve ailelerine ve ülkemizden katılan 13 ilimiz sporcularına ve ailelerine de  çok teşekkür ediyorum.Bu gün bu şampiyona ile Çerkezköy’ü uluslar arası organizasyonla buluşturmaktan mutluyuz.Gelecek yıllarda bu şampiyonanın çok daha iyi gerçekleşeceğini umut ediyorum” dedi. Akay, şampiyonaya katılan sporculara ve turnuvada görev alan hakemlere de teşekkür etti.

 

ŞAMPİYONLAR BELİRLENDİ

Şampiyonada 27 kilogram minik erkekler kategorisinde Kocaeli’nden Oğuzhan Balaban birinci, yine Kocaeli’nden Ömer Kuzu ikinci ve İkra Kurt üçüncü oldu. 27 kilogram minik bayanlar kategorisinde de Senanur Kepenek birinci oldu. 30 kilogram minik bayanlar kategorisinde Çerkezköy’den Meryem Akgün birinci, Bursa’dan Sude Ocak ikinci ve Ukrayna’dan Chulkova Anastasya üçüncü oldu. 33 kilogram minik bayanlar kategorisinde de Çerkezköy’den Kübra Kepenek birinci, Saray’dan İdil Zafer ikinci ve İstanbul’dan Gülsüm Üge üçüncü olurken, 36 kilogram erkeklerde Çerkezköy’den Yavuz Ezer birinci, Kocaeli’nden Yasin Özer ikinci ve Kırklareli’nden Hasan Arık üçüncü, 44 kilogram bayanlar kategorisinde Kocaeli’nden Buse Menbirinci, Bursa’dan Ayla Burç ikinci, Ukrayna’dan Aşkonova Sondar üçüncü ve Bursa’dan Dilara Karagöz dördüncü oldu.

 

33 KİLODA ŞAMPİYON ÇERKEZKÖY’DEN

Şampiyonada 45 kilogram bayanlar kategorisinde Saray’dan Işıl Zafer birinci, Tekirdağ’dan Sevgi Duy ikinci ve Tekirdağ’dan İrem Sultan üçüncü olurken, 33 kilogram minik erkekler kategorisinde Çerkezköy’den Samet Ayaz birinci, 63 kilogram büyük erkeklerde Çerkezköy’den Sergen Duygu birinci, 59 kilogram genç erkekler kategorisinde Çerkezköy’den Mustafa Harman birinci oldu.

 

ŞAMPİYONLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Şampiyonada Takım halinde birinciliği elde eden Tekirdağ’ın birinci gelen sporcularının çoğunu Çerkezköy Güzel Spor Kulübü sporcuları elde ederken, takım halinde Kocaeli ikinci, İstanbul ve Kırklareli de üçüncü oldu. Derece alan sporculara madalya ve şiltleri Kapaklı Kaymakamı Aslı Ayanoğlu Kuzulu, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Jandarma Komutanı jandarma Binbaşı Rüştü Eryılmaz ve Taekvanda Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Üyesi Şerafettin Dilber tarafından verildi.

 

ŞAMPİYONLUĞA KİLİTLENDİK

Şampiyonaya ev sahipliği yapan Vahap Akay’a da taekvando sporuna sahip çıktığı için Güzel Spor Kulübü Yöneticileri tarafından plaket takdim edildi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Güzel Spor Kulübü yöneticilerine bu organizasyonda önemli bir rol alarak öncülük etmeleri nedeniyle plaket verdi. Organizasyona katkı sağlayan ve destek veren firmalara da plaket verildi.Güzel Spor Kulübü Antrenörü Bilal Güzel, “Şampiyonaya şampiyonluk için kilitlendik. Çalışmalarımızın sonucunda birinciliği elde ettik. Bize katkıda bulunan ve destek verenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10