Çerkezköy Belediyesi 1 milyonluk araç alacak

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 15.00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis Salonu'nda yapÄ?

Çerkezköy 1.09.2014 16:37:00 0
Çerkezköy Belediyesi 1 milyonluk araç alacak

GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİKLERİ KABUL EDİLDİ

Açılış ve yoklamanın ardından toplantının ikinci gündem maddesinde Çerkezköy Belediyesi Memurları Disiplin Amirleri Yönetmeliği’nin yeniden düzenlenmesi konusu görüşüldü. Okunan yönetmelik meclis tarafından oybirliği ile kabul edilirken, yeniden düzenlenen Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği de meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

 

KREDİ YETKİSİ KOMİSYONDA

Meclis toplantının 5’inci gündem maddesinde de Fen İşleri Müdürlüğü’nün 22.08.2014 gün ve 1840 sayılı müzekkeresinde özellikleri belirtilmiş iş makineleri ve araçların Devlet Malzeme Ofisi’nden temin edilmesi, gerekli maliyetlerin karşılanması hususunda 1 milyon TL tutarında bankalardan kredi temin edilmesi hususunda belediye başkanının yetkilendirilmesi konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

 

ARTIK KEPÇE KİRALANMASIN

Gündem maddesi ile ilgili konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Remzi Garip, Veliköy ve Kızılpınar’ın da dahil edilmesi ile birlikte Çerkezköy’ün alanının daha da büyüdüğünü ve araç gerek ihtiyacının doğduğunu ifade ederek “Kepçe bir tane değil de daha fazla alınırsa önceki dönemlerde de sık sık uygulanan kepçe kiralamaya da gerek kalmaz” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da komisyonun değerlendirmesinin ardından konunun yeniden mecliste değerlendirileceğini söyledi.

 

 

HİSSE SATIŞLARI KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

İlgili gündem maddesinin komisyona havale edilmesinin ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün belediye hisselerinin talep sahiplerine satışına ilişkin yazısı görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, İstasyon Mahallesi, Kızılpınar Mahallesi ve Veliköy Mahallesi’nde bazı belediye hisselerinin talep sahiplerine satılması konusu oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

YENİDEN TAHSİS EDİLECEK

Meclis toplantısının yedinci gündem maddesinde de Fen İşleri Müdürlüğü’nün 25.08.2014 gün ve 1849 sayılı KGYS-TEDES işletme süresi hakkındaki yazısı görüşülerek oybirliği ile komisyona havale edildi. Toplantıda son olarak kapanan Veliköy Belediyesi ile Namık Kemal Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, Veliköy’ün Çerkezköy’e bağlanması ile birlikte tahsis konusunun yeniden yapılmasına ilişkin gündem maddesi görüşülerek komisyona havale edildi.

İKİNCİ OTURUMU PERŞEMBE GÜNÜ YAPILACAK

Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Remzi Garip, meclis üyelerinin kendilerini daha iyi ifade edebilme talebinin olduğunu ifade ederek “Gündemin son maddesine dilek ve temenniler bölümü eklenirse söz almak isteyen meclis üyeleri kendilerini ifade edebilirler” dedi. Vahap Akay da önümüzdeki toplantıdan itibaren bu konuyu değerlendirecekleri söyledi. Eylül Ayı Olağan meclis Toplantısı’nın 2.oturumunun 4 Eylül Perşembe saat 15.00’da yapılması kararlaştırıldı. Meclis toplantısını CHP Kayyum Heyeti Başkanı Hasan Demir, Kayyum heyeti üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve bazı vatandaşlar da izledi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10