10. Sebze Tarım Sempozyumu başladı

Namık Kemal Üniversitesi (nkü), Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı ve Bahçe Bitkileri Derneği tarafından düzenlenen 10. Sebze Tarım Sempozyumu, NKÜ'nün ev sahipliğinde başladı.

Tekirdağ 2.09.2014 14:55:00 0
10. Sebze Tarım Sempozyumu başladı

HER 2 YILDA BİR FARKLI BİR İLDE DÜZENLENİYOR

1996 yılında başlayan ve her iki yılda bir, farklı illerin ev sahipliği yaptığı Sebze Tarımı Sempozyumu, bu yıl Tekirdağ’da düzenlendi. NKÜ Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyumun ilk gününe, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Prof. Dr. Levent Arın, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile akademisyenler katıldı.

DAHA FAZLA SEBZE ÜRETİLMELİ

Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Levent Arın yaptığı konuşmada, sebzelerin yüksek vitamin ve minerel içerikli, sağlıklı, dengeli beslenmedeki olumlu katkılarıyla öne çıkan ürünler olduğunu ifade etti. Artan nüfusun ihtiyaçlarını ve değişen tüketici taleplerini karşılayabilmek için daha fazla ve kaliteli sebze üretimi gerektiğine dikkat çeken Arın “Dünya sebze üretiminde ilk sıralarda yer alan Türkiye, sahip olduğu potansiyel ile çok daha iyi konumda olabilecek kapasitededir” dedi.

Haber Merkezi

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10