MHP uyuşturucuya savaş açtı

Milliyetçi Hareket Partisi Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Ergün, ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan uyuşturucu bağımlılığının her gün biraz daha artarken insanlığın geleceğini

Çorlu 8.09.2014 12:55:00 0
MHP uyuşturucuya savaş açtı

ULUSLAR ARASI BİR BOYUT KAZANDI

Buna bağlı olarak da sahte “mutluluk dünyası” sunan uyuşturucu ile mücadelenin bugün, toplumların en önemli sorunu haline geldiğini ve yerel bir sorun olmanın ötesine geçerek uluslar arası bir boyut kazandığını ifade eden Ergün “Olaya yerel bazda yaklaşacak olursak, bölgemizde son  dönemlerde  üzerinde durulmayan ve toplumu derinden etkileyen uyuşturucu bağımlılığı artık can alıcı bir şekilde görülmeye başlandı. Öyle bir hale geldi ki toplumun birçok değer yargılarını da beraberinde yozlaştırdı. Hırsızlık, kapkaç, aile içi şiddet ve fuhuş ahlaki değerlerin birçoğunu ortadan kaldıracak boyuta geldi” dedi.

BİR İNSANLIK GÖREVİ

Bir insanlık suçu olan bu beladan kurtulmak, insanlarımızı kurtarmak ve bu konuda çözüm yolları bulmak için seferber olmanın da bir insanlık görevi olduğuna dikkat çeken Ergün “Milliyetçi Hareket Partisi Çorlu İlçe Teşkilatı olarak bizler gençlerimizi ve ailelerini bilinçlendirmek adına çalışmalar yapmaktayız, ilçe teşkilat binamıza Damarındaki Asil Kanı Kirletme başlıklı bir pankart hazırlattık, önümüzdeki günlerde sosyal medyada paylaşmak üzere bir kısa film çalışması yapmaktayız, akabinde bilinçlendirme toplantıları yapılacaktır. Buradan diğer tüm sivil toplum kuruluşlarını da bu hususta çalışmalar yapmaya davet ediyorum” dedi.

KANGREN OLMA YOLUNDA

Ergün “Eğer çözüm için yola çıkacaksak ilk önce bu işin can yakıcılığının; camilerde, okullarda, siyasi partilerde ve sivil toplum örgütlerinde dile getirilerek bir bilinçlenmenin önü açılmalı. Bu sorunla mücadelede polisiye tedbirlerin çok iyi işlediğini söylemek mümkün değil. Zaten bunu bir asayiş sorunu olarak görüp sadece ihbar mekanizmasını devreye sokmak, toplumsal bir sorunun köklerine inilmesini engeller. Bu konu, bu yara durmadan kanıyor ve sanırım kangren de olmak yolunda. Siyasi düşünceleriniz, mevkiiniz, makamınız ne olursa olsun bu insanlık düşmanı illet ve ayıpla mücadele için bir araya gelmeliyiz” dedi.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10