Liselerde uyum eğitimi başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan araştırma sonucunda okul terk etme, sınıf tekrarı yapma riskinin ve oranlarının en çok 9. sınıfta olduğu belirlenmesi üzerine Milli Eğitim BakanlığÄ?

Çerkezköy 10.09.2014 12:42:00 0
Liselerde uyum eğitimi başladı

KENDİLERİNİ ŞANSLI HİSSETSİNLER

Öğrenci, veli ve öğretmenlerin katıldığı programda konuşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Müdür Vekili Yıldız Ersoy 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında dokuzuncu sınıflara TEOG sınavıyla yerleşen öğrenci sayısının 306 olduğunu ifade etti. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’ni tercih eden öğrenci ve velilerin kendilerini şanslı hissetmesini isteyen Ersoy, okul olarak eğitim başarısının yanı sıra, değerli öğrencileri sosyal yönlerini de düşünerek onları, spor, müzik, görsel sanatlar, tiyatro ve edebiyat dallarlında da yetiştirip başarılara imza attırdıklarını söyledi.

 

 

ÖĞRETMENLERİMİZ GEREKLİ DONANIMA SAHİP

Ersoy, Türkiye’de uygulanacak olan uyum programına seçilen sayılı okuldan bir tanesi olduklarını dile getirerek “Unicef ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak planlaması olan bu program için okulumuz Coğrafya öğretmeni Fikret Puza ve rehber öğretmenimiz Şeyma Yörük Afyon’da verilen uyum seminerine katıldı. Öğretmelerimiz bu konuda gerekli donanımlara sahip. Fikret Puza ve Şeyma Yörük Çerkezköy’de Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Veliköy Çok Programlı Lisesi öğretmenlerine uyum programının tanıtımını yaptı ve gerekli bilgiler aktarıldı” dedi. Ersoy, 4-9 Eylül tarihlerinde okul öğretmenlerine gerekli bilgilerin verildiğini, uyum programı kapsamında yapılan etkinliklerin de tüm okul personeline öğretildiğini belirterek “Uyum eğitimi öğrencilerin birbiriyle kaynaşmaları açısından önemli. 3 gün boyunca öğrencilerle eğitici etkinlikler düzenlenecek” dedi.

BAŞARILI BİREYLER OLMALARINI SAĞLAMAK HEDEFLENİYOR

Ersoy’un konuşmasının ardından öğrenciler, uyum eğitimi için sınıflara alındı. Ortaöğretime Uyum Programıyla, ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretime yeni başlayan 9. sınıf öğrencilerinin okulu, okul personelini, okulun içinde bulunduğu çevreyi farklı etkinlikler yoluyla tanıyarak mutlu, uyumlu ve başarılı bireyler olarak okula devam etmelerini sağlamanın hedeflendiği ifade edildi.

CUMA GÜNÜ TAMAMLANACAK

Coğrafya Öğretmeni Fikret Puza da uyum programında neler yapılacağına ilişkin bilgiler verdi. Öğrencilerin birbirleriyle tanışacağını dile getiren Puza “Daha sonra ise okul öğretmenlerimiz sınıflarda kendilerine tanıtacaklar. Sınıf anayasası ve kuralları etkinliğinin verilmesinin ardından ilk gün programı beklentilerimiz ve endişelerimiz etkinliği ile sona erecek” dedi. İkinci gün ise sabah saat 09.00’da ısınma etkinliği ile başlayacak eğitimin müzikli eğitim etkinliği ile devam edeceğini, 10.15 ile 11.00 saatleri arasında vestiyer etkinliğinin düzenleneceğini söyleyen Puza “Verilen aranın ardından ise zaman yönetimi etkinliği ve okulumu geziyorum etkinliği gerçekleştirilecek. Üçüncü ve son günde ise sabah saatlerinde öğrencilerimiz ısınma etkinliği yapacak. Daha sonra öğrenciler arkadaş aranıyor etkinliğine katılacaklar. Ödüllü yarışmaların ardından dedektif etkinliği yapılacak” dedi. Son programda ise futbol turnuvası için kura çekimi yapılacağını ve turnuva ile ilgili hazırlıkların yapılacağını söyleyen Puza, etkinliklerin Cuma günü tamamlanacağını dile getirdi.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10