Özel Bakım Merkezi'nde yangın paniği

Tekirdağ'da bir özel bakım merkezinin alt katında bulunan marketin elektrik kontağından çıktığı iddia edilen yangın, korkuttu.

Tekirdağ 10.09.2014 12:47:00 0
Özel Bakım Merkezi

HASTALAR DIŞARI ÇIKARTILDI

İddiaya göre Kumbağ Mahallesi'nde bulunan Tekirdağ Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Kumbağ Özel Bakım Merkezi binasının alt katında bulunan marketin elektrik kontağından yangın çıktı. Kısa sürede üst katta bulunan iki katlı bakım merkezine sıçrayan yangın, bakım merkezi içerisinde bulunan hasta ve personel arasında paniğe sebep oldu. 33 hastadan 2’si yoğun dumandan dışarıya çıkamayınca mahsur kalırken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale ederken, bir yandan da alev geçirmeyen elbiseleriyle mahsur kalan hastaların odalarına girip hastaları dışarıya çıkarttı.

 

 

DUMANDAN ETKİLENDİLER

Dumandan etkilenen iki hasta ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından yarım saat sonra kontrol altına alındı. Merkezde bulunan hastalar tedbir amacıyla bahçeye çıkartıldı. Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

 

 

BÖLGEDE İNCELEME YAPTI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, Kumbağ’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Özel Bakım Merkezi’nin bulunduğu binada çıkan yangın sonrası bölgede inceleme yaptı. Yangın sonrası vatandaşların yanında olmak ve bir nebze de olsa yaşadıkları şoku atlatmalarına yardımcı olmak için burada olduklarını ifade eden Albayrak “İtfaiye ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptılar ve yangının çıkış sebebini araştırıyorlar. Yangın çıkan binada incelemelerde bulunduk” dedi. Albayrak, herhangi bir can kaybının olmadığını sadece maddi hasar olduğunu ifade etti. 

 

Haber Merkezi


0282 726 91 91
0282 747 65 10