Kurban satış yeri belirlendi

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Çerkezköy Belediyesi, ilçede kurban satış pazarının kurulacağı alanı belirledi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, her yıl olduğu gibi bu yıl

Çerkezköy 10.09.2014 16:00:00 0
Kurban satış yeri belirlendi

KURALLARA UYMAYAN SATIŞ YAPAMAYACAK

Pazarın 5 dönümlük bir alana kurulacağını söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kurban satış yerinde hazırlıkların devam ettiğini söyledi. Pazarda büyükbaş hayvan için 35, küçük baş hayvan için ise 15 satış yerinin hazırlanacağını belirten Akay, “Hayvan satış pazarında toplam 50 satış yeri olacak” dedi. Pazarda elektriğin TREDAŞ, suyun ise belediye tarafından verileceğini ifade eden Akay “Satış yerleri hijyenik olacak. Kurbanlık satacak olan üreticilerimiz Pazar yerinde barındırdıkları hayvanlarına hijyenik yer yapacak. Bu bir zorunluluktur” dedi. Herkesin buna uyacağını söyleyen Akay, uymayanların satış yapamayacağını dile getirdi.

 

 

İSTENECEK BELGELER

Kurbanlık satışında aranacak şartlarla ilgili de bilgiler veren Akay “İlçe sınırları içinden kurban satışı yapmak isteyen vatandaşlardan nüfus cüzdanı fotokopisi, menşei belgesi, küçükbaş hayvanlar için aşılama belgesi, büyükbaş hayvanlar için pasaport (hayvan kimlik kartı istenecek. Ayrıca büyükbaş hayvanlar küpeli olacak. İlçe sınırları dışından hayvan getirecek satıcılardan ise nüfus cüzdanı fotokopisi, yurtiçi veteriner sağlık raporu ve menşei belgesi, büyükbaş hayvanlar için pasaport, istenecek. İlçe dışından getirilecek hayvanların da küpeli olması gerekiyor” dedi.

EVRAKLAR TESLİM EDİLMEDEN HAYVAN İNDİRMEK YASAK

Ayrıca gerek büyük baş gerek küçük baş kurbanlık satışı yapacaklardan yer tahsisinden önce 350 TL işgaliye bedeli alınacağını söyleyen Akay “Evraklar teslim edilmeden  satış yerine hayvan indirilmesi yasak. Özellikle kurban satışı yapacak olan vatandaşlarımız bu konulara çok dikkat etsinler.Satış yerinde kesinlikle ve kesinlikle hastalıklı hayvan satışı yapılması yasak ve tespit edildiğinde çok ağır para cezası uygulamasının yanında hapis cezası da var” dedi.

Haber/Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10