Karakoç, direnişin 72. Günü yine işçilerin yanında oldu

Çerkezköy'de bir fabrikada işten çıkarılan 17 işçinin hak arayış eylemleri sürüyor. Haklarını arayan işçileri direnişlerinin 45. günü Çerkezköy'e gelerek onlara destek veren M

Çerkezköy 10.09.2014 18:32:00 0
Karakoç, direnişin 72. Günü yine işçilerin yanında oldu

“ANKARA İŞÇİNİN SESİNİ DUYMUYOR”

MHP MYK Üyesi  Erdem Karakoç’u, Deva fabrika karşısına kurulan direniş çadırı önünde Petrol İş İstanbul Şubesi Örgütleme Uzmanı Ali Bayram, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, ilçe yönetimi ile Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, yönetimi ve direnişçi işçiler karşıladı. Karakoç, “Emekçi kesimin, çalışan kesimin haklarını korumak için sendikalar bir şeyler yapabilirlerse bu direnişler ortadan kalkar. Ancak Ankara işçinin sesini duymuyor. Bunun örneğini geçtiğimiz aylarda Soma’da da gördük. 12 Eylül sonrası yapılan düzenlemelerle hak arayışının önüne geçemeyiz. Siyasetin önüne geçemeyiz. Bu Yasaları 12  Eylül’de Kenan Evren getirdi ve o günden bu güne kadar bu konuda bir şey değişmedi. Aynı şekilde sürüyor. Şimdiki iktidar da aynısını yapıyor. Bu konuyu bizim gibi insanlar çözer mi bilemiyorum. Ancak bizim direnişinize desteğimiz karınca kararınca bir damla olur” dedi.

 

 

“BU DİRENİŞ HAFİFE ALINACAK BİR DİRENİŞ DEĞİL”

Bu direnişin hafife alınacak bir direniş olmadığını söyleyen Karakoç “İşveren bu direnişi sanki yasa dışı iş yapılıyor gibi göstermek istedi. İktidar partisi de sessiz. İnsanlarımızın nefesini kestiler. Türk insanının nefesini kesenlerin de bir gün nefesleri kesilmiş olacak. Tarihte hep böyle olmuştur. Biz her zaman yanınızdayız. Çalışan kesimin, işçi kesiminin hak arayışlarını engellemelere karşı hep yanınızda olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Türkiye küçük ülke değil. Türkiye bir Ortadoğu, bir Libya değil” diye konuştu.

 

 

“ÇALIŞANI BİLE YOK SAYAN BİR İKTİDAR VAR”

Karakoç, dolaylı olarak iktidar partisine de göndermelerde bulunarak, “Siyasette kendilerine keramet vermek isteyenler ‘yasa da benim, savcı da benim, hakim de benim’ diyor. Böyle bir Türkiye olmadığını yakında onlara da göstereceğiz. Allah emeklerinizi heba etmesin. Bu gün 76 milyonu aşan ülkemizde çalışanları bile yok sayan bir iktidar var” diye konuştu

BİRİLERİNİN KEYFİ TUTUMU ÜLKEMİZE YAKIŞMIYOR

Ülkemizde birilerinin keyfi tutumunun bu ülkeye yakışmadığını ifade eden Karakoç “Yakışmadığını da zaman içinde göreceğiz. Bir Fransa bir Almanya gibi hak arayışlarımız görülecek. Bu bir hayal değil. Bize gözünü dikene biz de gözümüzü dikeceğiz” dedi. Petrol İş Örgütleme Uzmanı Ali Bayram da, “AK Parti iktidarı kıdem tazminatlarını da rafa kaldırmak istiyor. Ama rafa kaldıramayacaklar. Bu konuda da mücadeleye devam edeceğiz. Yüzde yüz örgütlü olduğumuz yerlerde bile bizi yok sayıyorlar. Biz üretim yapan, üretimde çalışan işçiler olarak yüzde yüz örgütlenmiş iken bile bizi yok saymalarına dur diyeceğiz. Bu gün direnişimizin 72. günü. Dün de İstanbul’da basın açıklaması yaptık. İşçiler içeri girip çalışana kadar örgütlü mücadelemiz sürecek. Deva gelip bizimle anlaşacak. Önümüzdeki Salı günü Edirne’de, çarşamba günü Tekirdağ’da ve daha sonra da Çanakkale’de ve Ankara’da basın açıklaması yapacağız. Biz hakkımızı alana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar direneceğiz. Çünkü haklı olan bizleriz” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10