Doğru kararlarda yanlarında, yanlış kararlarda karşılarındayız

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve parti sözcüsü Dr. Remzi Garip, Salı günü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ay

Çerkezköy 11.09.2014 13:44:00 0
Doğru kararlarda yanlarında, yanlış kararlarda karşılarındayız

ÇERKEZKÖY İÇİN KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Çerkezköy’de yapılan bu toplantıyı yerinde ve doğru bir karar olarak değerlendiren, bu toplantının Çerkezköy’de yapılmış olmasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Garip; “Gönül ister ki bunun devamı olsun. Toplantıya katılan birçok kişi kararların nasıl alındığına şahit oldu. Bizi bugüne kadar bu alanda edindiğimiz tecrübe ve birikim ile doğru şeylerin yapılması, Çerkezköy için iyi hizmetlerin gerçekleşmesi konusunda katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

OYÇOKLUĞU MARİFETİ İLE MECLİSTEN GEÇİRİLİYOR

Çerkezköy Belediye Meclisi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran CHP grubunun aldığı bir takım kararların, her ne kadar çoğunluk oyuyla kabul edilmiş olsa da özünde yasalar ve yönetmelikler yok sayılarak oyçokluğu marifeti ile meclisten geçirildiğini ifade eden Garip “Bu vesileyle toplantının Çerkezköy’de yapılması ve izlemeye gelen birçok Çerkezköylünün kararların alınma şeklini görmesi isabetli oldu” dedi.

 

 

YANLIŞ GÖRDÜĞÜMÜZ KONULARIN İPTALİ İÇİN ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

AK Partili Büyükşehir Belediye Meclis Grubu olarak belediye meclisine normal gündemde gelecek tüm konuları toplantı öncesi grup olarak istişare ettiklerini ifade eden Garip “Hangi konuya evet, hangi konuya hayır diyeceğimizin kendi aramızda karar veriyoruz. Bilgi birikimimiz ve tecrübemizle yasaların ön gördüğü kanunların emrettiği şekilde yasal zeminde gerekli itirazlarımızı yapacağımız gibi bunların kamuoyu nezdinde de bilinmesi gerektiğine inanmaktayız. Her ne kadar Çerkezköy’de ve büyükşehirde bir takım kararlar oy çokluğu marifeti ile geçirilse de devam eden süreç içerisinde yasalara aykırı gördüğümüz konularda kararların iptali için konuları İdari Mahkemeye taşıyacağız” dedi.

OLUMSUZ YANSIMALARI OLACAK

Çerkezköy halkının da izlediği son toplantıda 29. Gündem maddesinde görüşülen konuda 1/25000’lik Tekirdağ vilayeti Çevre Düzeni Planlarına “Her türlü entegre olmayan tarımsal yapılar, depolama faaliyetleri ticari üniteler ile gayrisıhhi müesseseler yönetmeliğinde belirtilen 3. Sınıf gayri sıhhi müesseseler, 1163 sayılı kooperatifler kanununa göre çevre ve şehircilik bakanlığınca belirlenen küçük sanayi sitesi yapı kooperatifi tip ana sözleşmesinde belirtilen imalathaneler ve işyerleri yer alabilir” şeklinde bir plan notu eklenmesi konusuna AK Parti grubu olarak red verdiklerini, fakat kararın AK Parti’nin red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildiğini anımsatan Garip, “Özellikle Çerkezköy gibi sanayi bölgelerinde zaman içerisinde bu plan notunun ne kadar yanlış olduğu ortaya çıkacak” dedi.  CHP grubunun kanunların ve yönetmeliklerin müsaade etmediği bir takım konuları kendi kurullarında olumlu değerlendirip meclisten geçirdiğini söyleyen Garip “Bu plan notu Çerkezköy ve Çorlu başta olmak üzere OSB’lerde ve Islah OSB’lerde de olumsuz yansımalara sebep olacak” dedi.

 

GEREKTİĞİNDE HAYIR DA DİYEBİLMELİLER

Büyükşehir ve Çerkezköy’de Meclis üyelerinin görevinin, sadece el kaldırıp el indirmek olmaması gerektiğine vurgu yapan Dr. Remzi Garip “Halk bizleri oraya onların adına yasal mevzuatları araştırmak, okumak ve kararları bu doğrultuda vermek adına seçti. Meclis üyeleri gündem maddelerinden önce ilgili mevzuatları araştırıp okuduklarında evet diyebilecekleri gibi hayır da diyebilmeli, gerektiğinde çekimser de kalabilmelidir. Bu, millet adına olduğu kadar gelecekte kendileri adına da fayda sağlayacaktır” dedi.

ÇERKEZKÖY’ÜN GELECEĞİNE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Garip “Bizler yarını bugünden görebilmeliyiz. Çerkezköy Beleye Meclisi’nde ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Çerkezköy’ün geleceği için katkı sağlamak istiyoruz. Bu tartışmalar sonucunda da, Çerkezköy’ün geleceğine iyi bir sonucun yansıyacağından şüphem yok” dedi.

HER DOĞRU KARARIN YANINDAYIZ

İtirazlarının arkasında herhangi bir art niyetin aranmaması gerektiğini ifade eden Garip “Doğru yaptıklarını gördüğümüz her kararda yanlarında olacağımızda ilk meclis toplantısındaki hamlemizde göstermiştik. Bundan sonra da meclisin alacağı her doğru kararda olumlu davranacağımız gibi yanlış gördüğümüz her olayda da hem itirazlarımızı ortaya koyup hem de halkımıza anlatacağız” diye konuştu.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10