Eren İşcan'dan inanılmaz itiraflar

Çerkezköy'ün köklü kuyumcusu Altıntaş Kuyumculuk'ta tezgahtar olarak çalıştığı sırada yüklü miktarda para ile ortadan kaybolan yeğenleri Eren İşcan'ın kaçırıldı?

Kapaklı 14.09.2014 15:36:00 0
Eren İşcan

Tezgahtar olarak çalıştığı Altıntaş Kuyumculuk’tan yaklaşık 5 milyon TL vurgun yaptığı iddiası ile 2012 yılı mayıs ayı sonunda tutuklanan 6 aylık tutukluluğun ardından Kasım ayı sonunda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Eren İşcan’ın geçtiğimiz günlerde mağdur ettiği kişi tarafından kamera kaydı ile çekilen itirafları adeta dudak uçuklattı!

 

 

10 DAİRE KARŞILIĞI UZLAŞMA

İki yıldan buyana tutuksuz yargılandığı davada amcası İsmail Altıntaş’ın yanı sıra yüze yakın  müşteriyi de mağdur ederek, müşterilerden topladığı para ve altınlarla önce ortadan kaybolan ardından tutuklanarak yargılanmaya başlanan Eren İşcan bir kez daha Çerkezköy kamuoyunun gündemine oturdu. Altıntaş Kuyumculuk’taki vurgunun duyulmasının ardından babası ve kardeşi tarafından bu olayın duyulmaması ve kendi aralarında hallolması için 10 daire karşılığı uzlaşma  teklifi yapıldığı ancak bu teklifi kabul etmediği öne sürülen Altıntaş Kuyumculuk sahibi İsmail Altıntaş, müşterilerinin ve kendisinin mağduriyetinin bu şekilde karşılanamayacağını belirterek, konuyu yargıya taşımış ve Eren İşçan’ın tutuklanmasına neden olmuştu.

 

İTİFARFLAR MAHKEMEYE SUNULDU

Eren İşcan’ın itiraflarının yer aldığı dijital verileri geçtiğimiz cuma günü Avukatı Kerim Atalay ile birlikte Çerkezköy Adliyesi’ne giderek mahkeme heyetine teslim eden Altıntaş kuyumculuk sahibi İsmail Altıntaş, “Ben bu konuda çok konuşmak istemiyorum. Bizim adımıza güvenen insanları yalan ve dolanlarla kimlerin nasıl mağdur ettiğini ve bu olaydaki mağduriyetimizi anlatmaya çalışıyoruz. Biz iki yıldan buyana edindiğimiz her bilgi ve belgede olduğu gibi bize ulaşan son belgeyi de dosyamıza ek olarak mahkeme heyetine sunduk. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yargı kararlarını bekleyeceğiz” dedi.

 

“YEDİKLERİM YANIMA KAR KALACAK”

Mağdur ettiği kişilerden biri ile öğlen saatlerinde bir restaurantta yemek yiyen Eren İşcan’ın itiraflarının yer aldığı görüntüler cuma günü mahkemeye de ulaştırıldı. Kayıtlarda E. İsimli kişinin davayı sorması üzerine davadan yüzde 75 aklandığını söyleyen Eren İşcan, davanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne gittiğini, Ağır Ceza’nın kendisini, kardeşi Erkut’u ve kuyumculuk sahibi İsmail Altıntaş’ı tefecilikten yargıladığını, kendi yazmış olduğu kartlardan İsmail Altıntaş’ın haberinin olduğunu kanıtlarsa davadan aklanacağını, iddia etti. Karşısındaki şahsa yaptığı işleri ballandıra ballandıra anlatan Eren İşcan, İsmail Altıntaş’ın kendilerine alacak davası bile açamayacağını, ceza alacağını, fakat yediklerinin ve içtiklerinin kendisine kar kalacağını söylüyor.

 

“ÇOK PARA YEDİK”

Görüşmeleri kayıt altına alan kişinin “Yediniz mi, kaç para yediniz” sorusu üzerine ise Eren İşcan “Yemesek adamın bacağı kesilecek sinirden, görmüyor musun? Çok para yedik. Aşağı yukarı 5 trilyon var” cevabını veriyor. Yaptıklarından babasının haberinin olup olmadığının ve kendisine dur deyip demediğinin sorulmasına üzerine de Eren İşcan, “Ne dur diyecek. Her hafta bir milyar para gönderiyordum. Ben para kazanırken babama destek çıkmasam babam beni destekler mi? Allah razı olsun hesap bile sormuyor” cevabını veriyor.

 

“ALTINTAŞIN AYARINDA ADAM OLURDUM AMA HAYATIM KAYDI”

Tutukluluğunun ardından Eren İşcan’dan boşanıp çocuğu ile birlikte babasının yanına yerleşen eski eşinin ailesinin mal varlığını da sohbete katan Eren İşcan diğer bir kayıtta da “Aldıklarımı yemeseydim 10 senede İsmail Altıntaş’ın ayarında adam olurdum onu bile geçerdim. Benim karıda aşağı yukarı Çorlu’da bin dekar tarla var. Çorlu İşbilen Camii benim karımın dedesinin camisi dir. Yeri de vermiş, kendisi yaptırmış. Çorlu’da ufak bir yerleri var, 10 tane villa veriyorlar. Öyle işte, hayatımız kaydı hiç sorma” diyor. İş yaparak da çok para batırdığını söyleyen Eren İşcan “Ben o zaman bir buçuk milyar maaş alıyordum. Ama günde 2 milyar para vuruyorsun. Sana yetmiyor 2 milyarı 3 milyar yapma peşinde oluyorsun. Yaklaşık 1 buçuk trilyon para batırdık” diyor.

 

KENDİNİ NASIL SAVUNACAK

Duruşmalardaki rahat tavırları ve soğukkanlılığı ile dikkat çeken Eren İşcan’ın iddia edilen meblağlardaki paraları kim ya da kimlere ne karşılığı gönderdiği kimlerle nasıl yediği merak edilirken, mahkeme dosyasına da giren bu kayıtlar karşısında nasıl bir savunma geliştireceği ise şimdiden ayrı bir merak konusu oldu. İki yıldan bu yana süren yargılamanın sonucu mağdurlar tarafından olduğu kadar Çerkezköy kamuoyunca da merakla beklenirken, davada karanlıkta kalan bir diğer olay ise kardeşi Erkut İşçan tarafından da dillendirilen Keşan’da bazı kişilere 2010 yılında aralıklarla hemen her gün 40-50 bin TL paranın gönderilmesinin arkasında neyin yattığı. Bu olay ise henüz netlik kazanmazken, Eren İşçan’ın Keşan’da bir ‘Müzikhol’e gizli ortak olduğu da iddialar arasında yer alıyor.

 

İŞTE İTİRAF GÖRÜNTÜLERİ

Olay gerçekleştiği günden bu yana konunun takipçisi olan gazetemiz basın meslek ilkeleri iletişim özgürlüğünü, Halkın Gerçekleri Öğrenme Hakkı’nın bir aracı sayarak; Gazetecilikte temel işlevin gerçekleri bulup bozmadan, abartmadan kamuoyuna yansıtmak olduğunu göz önünde tutarak bahse konu itirafları elimize ulaştığı şekliyle siz okurlarımız ve kamuoyu ile paylaşmayı görevlerimiz arasında görüyoruz. Bu nedenle şok itirafların görüntülerini de www.cerkezkoyhaber.com.tr adresimizde yayınlıyoruz. Bundan sonrada olayla ilgili elimize ulaşan her türlü bilgi ve belgeyi yasalar çerçevesinde kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10