Bozkurtlar, 3 dev sanatçıyla coştu

Çerkezköy Ülkü Ocakları tarafından önceki gün 20.00-24.00 saatleri arasında Amfi Tiyatro'da düzenlenen Zafer Şöleni'ne ilgi yoğun oldu.

Çerkezköy 15.09.2014 13:50:00 0
Bozkurtlar, 3 dev sanatçıyla coştu

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYEBİLENE

Sonat Genç ve Ayşe Özaydın' ın sunuculuğunu üstlendikleri gecede, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, konuşmasına Necip Fazıl Kısakürek’in “Sakarya” şiirinden bir pasajla başladı. Sakarya zaferinin 93’üncü yıl dönümünü kutladıklarını belirten Aktuğ, “Bugün, kara eylülleri geride bırakan ülkücü abilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Çünkü unutmak tükenmektir” diye konuştu. Son ülkücünün son damla kanı kalana kadar bu davanın takipçisi olacağını söyleyen Aktuğ “Ne mutlu Türk’üm diyebilenlere, ne mutlu ülkücülüğü tadanlara, ne mutlu davasının peşinden koşanlara” dedi.

 

 

BİRLİK VE BERABERLİĞE HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İHTİYAÇ VAR

Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Hakkı Açıkgöz de ülkenin son zamanlarda birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu ifade etti. Bugün büyük Türk tarihinde geçmiş ile geleceğin buluşmasının sağlandığı, küçük bir beylikten muasır bir devlete giden yolun ilk adımlarının atıldığı Söğüt’te, Ulu Ata Ertuğrul Gazi’nin ölümünün 733’üncü yıl dönümü nedeniyle anma etkinliklerinin düzenlendiği ifade eden Açıkgöz “Türk devlet geleneğinin derinlemesine anlam kazandığı önemli bir programı da içinde barındırması açısından ayrı bir öneme sahiptir” diye konuştu. 12 Eylül’ün karanlık mahzenlerinde kaybedilen canları da anan Açıkgöz, “Bizim için zafer, Kürşat’ın 40 çeriyle Çin sarayını basarak Göktürk’ü kurtarması ya da Sultan Alparslan’ın Malazgirt’te haçlı ordusunu dize getirmesi değildir. Bizim için zafer, büyük Turan ideallerini gerçekleştirecek kadroların, tüm donanımı ile devletin sevk ve idaresini ele almasını sağlamaktır” dedi.

 

BU BİRLİKTELİK SINIRLI YA DA SÜRELİ DEĞİL

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel de, bu birlik ve beraberliğin devam etmesini temenni etti. Bu birlikteliğin sınırlı, süreli ya da sarsak olmadığını ifade eden Önsel “Bizim birlikteliğimiz, ilkbaharla açan sonbaharla solan, kışın kuruyan bir ağaç dalı değildir. Bizim soyumuz da yönümüz de bellidir” dedi. Bugünlere kolay gelinmediğini söyleyen Önsel “Şanlı tarihimizin her döneminde bir olduk. Vatanımız bir, bayrağımız bir ülkümüz bir oldu. Son günlerde özellikle iktidar partisi mensupları kamuoyunda sürekli dedikodular üreterek MHP’yi şekillendirmeye çalışıyor. Bunlara verilecek en güzel cevap MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin etrafında birleşmektir. MHP iktidarının Devlet Bahçeli ile olacağına inanıyoruz” dedi.

 

 

TÜRKİYE’Yİ ATEŞE ATABİLECEK BİR ANLAYIŞ

Yeni Türkiye ifadesinin tam bir uydurmaca ve kandırmaca olduğunu ileri süren Önsel “Bu ifade Türk milletinin asırları aşan mücadelesine, ideallerine ve tarihine hakarettir. Kendisinden önceki her şeyi reddeden bu anlayış Türkiye’yi gözünü kırpmadan ateşe atabilecek bir anlayıştır. MHP Türkiye Cumhuriyeti’nin sigortasıdır. Türk Milletine hiçbir zaman ihanet etmemiştir. Bizler, gecemizi gündüzümüze katarak milletimizin refahı için hizmet aşkından vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 

KÜLTÜRÜMÜZÜN DAHA İLERİ TAŞINMASINA BEŞİKLİK YAPTI

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen de MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 733’üncü Söğüt Türkmen Şenlikleri’nde yaptığı konuşmadan alıntı yaparak konuşmasına başladı. Söğüt’ün yeni bir başlangıç olduğunu ve Türk kültür ve devlet mirasının daha da ileri taşınmasına beşiklik yaptığını ifade eden Belen “Burada; mazlumlara umut olan, zalimlere korku salan, ulaştığı her yerde adaleti hakim kılan cihan devletimizin sütunları dikilmiştir. Kuruluşumuzun ilkeleri önceki Türk asırlarında anlam ve kaynağını bulmuştur. Göç yollarını takip ederek bu yurt köşesine kadar gelen muhterem ecdadımız, dünün birikimlerine yarının umutlarını eklemiş, geçmişin hatıralarını geleceğin özlem ve hayalleriyle süslemiştir” dedi. Genel seçimlerle ilgili de konuşan Belen “7 Haziran 2015 seçimleri Türkiye’nin kurtuluşunun başlangıcı olacak. Bu davaya mensup her fert, 7 Haziran’a kadar atalarına olan borcunu ödemek için gece gündüz demeden çalışmalıdır” dedi.

 

 

SOSYAL FAALİYETLERİN ARTIRILMASINI İSTEDİ

‘Yiğit Bozkurtlar’ sözleri ile ülkücü gençlere de seslenen Belen, uyuşturucu kullanımının engellenmesi çalışmaları kapsamında Ülkü ocaklarından sosyal faaliyetleri arttırmalarını istedi. Konuşmaların ardından ünlü sanatçı Ali Kınık sahneye çıktı. Seslendirdiği şarkılarla kendisini dinlemeye gelenlerin gönlünü fetheden Kınık “Koca Reis” eserini ise MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel için seslendirdi. Önsel de Kınık’ın bu jestine bozkurt işareti ile cevap verdi. Konser sırasında ülkücü gençler de çeşitli sloganlar attı.

 

 

ULU ÇINARI SULADILAR, YEŞERTTİLER

Konser sonunda sanatçı Ali Kınık’a, günün anlam ve önemine dair üzerinde kendi resminin bulunduğu üç hilalli saat hediye eden MHP MYK Üyesi Erdem Karakoç “Birileri, bu ulu çınar ağacını kuruttuklarını sanıyordu. Fakat Ahmet Şafak, Zafer İşleyen ve Ali Kınık gibi değerlerimiz, Kenan Evren’in kuruttuğunu sandığı çınarı suladılar, yeşerttiler. Başbuğ cezaevinden çıktığında, yanında bu kardeşlerimiz vardı. Ulu çınara su veren kardeşlerimiz Başbuğumuzun yanındaydı. Bugün, ulu çınarın gölgesinde Türk Milleti’nin geleceğine dair hesaplar yapıyoruz” diye konuştu. Karakoç, bu organizasyon nedeniyle Çerkezköy’le gurur duyduğunu ifade ederek “Ülkücü hareketin üç büyük sanatçısını bir arada sahneye çıkarmak, her babayiğidin harcı değildir. Bu vesile ile programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

ARTIK 2 YA DA 3 OLMAYA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Artık 2 ya da 3 olmaya tahammüllerinin olmadığını söyleyen Karakoç “Biz 1 olmak için bir olacağız. Türk Devleti sahipsiz değildir. Bugün Çankaya’ya çıkan muhteremin başkanlık sistemine geçme hayalleri suya düşecek. O muhterem Çankaya’ya rahmetli Özal gibi çıktı. Özal, Çankaya’ya çıktığında ‘Beni bu hapishaneye kim itti’ demişti. Allah’ın izniyle aynı kaderi bu muhterem de yaşayacaktır” dedi. Şölen, ülkücü hareketin dev sanatçılarından biri olan Zafer İşleyen konseri ile devam etti. Doğum gününde Çerkezköy’de konser veren İşleyen’e sahnede doğum günü sürprizi yapıldı. Dokuz meşaleli gencin sahneye girmesi ile birlikte sanatçı Zafer İşleyen için hazırlanan doğum günü pastası sahnede kesilirken, sürpriz karşısında duygulandığının söyleyen İşleyen “İyi ki Ülkücü'yüz, iyi ki Bozkurt'uz” dedi. ve bundan sonraki 14 Eylül’lerde de Çerkezköy’de olmayı temenni etti.

 

 

HER BİRİ AYRI BİRER EĞİTİMCİ, AYRI BİRER DÜŞÜNÜRDÜR

Son albümü Mevzu Bahis’ten de şarkılar seslendiren İşleyen, sanatçı kişiliğinin yanında 20 yıllık eğitimci olduğunu ifade ederek “Yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. Konser sonunda MHP MYK Üyesi Musa Küçük, sanatçı İşleyen’e hediye takdim etti. Küçük “Bizim sanatçılarımızın her biri ayrı bir eğitimci, ayrı bir düşünürdür. Bu yönü ile bizim sanatçılarımız, diğer sanatçılardan farklıdır” dedi. Gecenin finalinde ise ünlü sanatçı Ahmet Şafak sahne aldı. Konser öncesi MHP İl Başkanı Enez Kaplan tarafından Şafak’a hediye takdim edildi. Seslendirdiği şarkılarla beğeni toplayan Şafak ‘Dombıra’ şarkısını da seslendirerek “Biz Dombıra’yı yıllardır söylüyoruz. Birileri gibi 5 yılda bir söyleyerek insanların zihinlerini çalmaya çalışmıyoruz” diye konuştu.

 

 

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİ İLE SONA ERDİ

Ülkücü hareketin 3 dev sanatçısının sahne aldığı şölende Milliyetçi Hareket Partisi’nin Kurucu Genel Başkanı Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in resmi de konser boyunca sahnedeki koltukta yer aldı. Sahnede Mustafa Kemal Atatürk, Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli’nin resimleri yan yana sıralandı. Şölen havai fişek gösterileri ile sona erdi. Şölene MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, MHP MYK Üyeleri Erdem Karakoç ve Musa Küçük, CHP’li Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, MHP İl Başkanı Enez Kaplan, Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Hakkı Açıkgöz, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Turan Demircan, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Hasan Sakallı ve Enver Bayram, BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Yılmaz Bulut, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, Karaağaç Belediye Eski Başkanı Özkan Yücel, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Üyesi ve eski il başkanlarından Taner Karaoğlu ve binlerce Çerkezköylü katıldı.

Haber / Faik Onur KAYA – Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10