Eren İşcan'dan bir itiraf daha

Altıntaş Kuyumculuk'taki 5 milyonluk vurgunun yankıları her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. Üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen olay, hemen her gün yeni bir belge ve yeni bir bilgiyle farklı bir boyut kazanÄ

Çerkezköy 16.09.2014 16:19:00 0
Eren İşcan

BENİ KARŞISINDA GÖRSE BOĞACAK

Eren İşcan’ın mağdurları arasında bulunan bir şahsa anlattıklarının kamera kayıtlarına yansımasının ardından bu kez de İşcan’ın bir arkadaşına anlattıkları kayda yansıdı. Yeniden kamuoyunun gündemine oturan Eren İşcan’ın ses kayıtları mahkemeye de sunuldu. Kayıtta arkadaşının ‘İşyerinde çalışan Nurettin isimli kişiye üzüldüğünü’ söylemesi üzerine Eren İşcan da ‘suçsuz’ diyerek arkadaşını teyit ediyor. Kuyumculuk sahibi İsmail Altıntaş’ın kendisine patlayamadığı için işyeri çalışanı Nurettin Y.’ye patladığını ifade eden İşcan nedeni sorulduğunda ise “Beni göremiyordu, beş dakika beni karşısında görse boğacak” yanıtını veriyor. Arkadaşının ‘Neden öldürür’ sorusuna ise Eren İşcan “Adamın ocağını söndürmüşüz” diye gülerek cevap veriyor.

 

KAÇMASAYDIM ANLAŞILMAZDI

Eren İşcan, işyeri sahibi İsmail Altıntaş’ın kendisinden sayım istemesi nedeniyle ortadan kaybolduğunu da itiraf ediyor. Kayıtta, arkadaşının “Bu olayı bilerek mi yaptın bilmeyerek mi” sorusunu ise cevapsız bırakan Eren İşcan, arkadaşının “İsmail Altıntaş, Çorlu olayından sonra sana çok kızmıştır” ve “Keşke dursaydın” demesi üzerine ise Eren İşcan “Dursaydım var ya, hiç anlaşılmazdı. Ve ufak tefek yine yapardım” cevabını veriyor. İsmail Altıntaş’ın ‘sayım yapın’ dediğini söyleyen İşcan “Ben de aram çok iyi. Kendimi aklayabilirsem orada olacağım” diyor. Aklanamaması durumunda ne olacağının sorulması üzerine Eren İşcan gülerek “Aklanamadım ne olacak biliyor musun, adalet yerini buldu işte o zaman biz de yerin dibine gireceğiz” cevabını veriyor. Arkadaşının, aklanamazsa eğer babasının kendisini öldüreceğini söylemesi üzerine de İşcan, “Yok yok öldürmez. Niye öldürsün, adam ne yapsın beni” cevabını veriyor.

ORASINI FAZLA KARIŞTIRMA

Nedeninin sorulması üzerine de İşcan, aile yapısı olarak birbirlerine çok bağlı olduklarını ve babası iş yaparken kendisini de her zaman onun arkasında olduğunu söylüyor. Aynı davadan birlikte yargılandığı kardeşi Erkut İşcan ile birlikte babalarına yaptıkları 4 katlı yazlıktan yine bahseden İşcan, arkadaşının ‘Nasıl yaptınız’ sorusuna ise “Kazanarak yaptık. Orasını fazla karıştırma” cevabını veriyor.

 

HERKESTEN BİR FAYDA VAR

Arkadaşının ‘Yazlık senin mi, İsmail Altıntaş’ın mı’ diye sorması üzerine de Eren İşcan önce “benim” cevabını veriyor. Arkadaşı ısrar edince de “Herkesin. Herkesten bir fayda var orada. Müşteriler de bilmez neden diye” cevabını veriyor.   Silivri’deki bir Küpeşte Bar’dan da bahseden Eren İşcan, her akşam oraya gidip içki içtiklerini, orada canlı müziğe bir bayanın çıktığını ve gittiklerinde masalarında hazır olduğunu, sadece kardeşi Erkut’un şarkıcıya 10-15 şampanya yollattığını söylüyor. Oradaki en ufak hesaplarının bin 500 TL olduğunu belirten İşcan, bir gece kardeşinin sarhoş olarak Erman A. İsimli kişi ile şampanya patlatma yarışına girdiğinden de bahsediyor.

 

KİMSE BENİM YAPTIĞIMA İNANMIYOR

Zaman zamanİstanbul’da Ataşehir veya Atakent’te kendilerine kadın ayarlayan bir kadından da bahseden İşcan, kendisini piyasada kimsenin olayı kendisinin yaptığına inanmadığını da söylüyor. Arkadaşının ‘kanıt mı yok’ diye sorması üzerine İşcan de pişkin pişkin “Kanıt yok. Erkut bana diyor ki ‘Abi herkes beni gösteriyor. Senin üzerine bir şey yok. Çok temiz çalışmışsın. Aferin” cevabını veriyor.

ŞOK İDDİA

Araba kiralama işi yapacaklarını ve dükkanı babasının üzerine açacağını söyleyen İşcan, arkadaşının ‘Altının var mı yok mu’ sorusu üzerine de kendisinin nakitte olduğunu söylüyor. Altıntaş’tan çalınan altınların ne kadar olduğu henüz netlik kazanmazken, İşcan, paraları sağlam bir yerde sakladığını da itiraf ediyor. İşcan, arkadaşının ‘Sağlam yerde mi’ diye sorması üzerine de “Sağlam yerde” cevabını veriyor. 40 kilo altının hepsini patronun öz sermayesi olarak bildiğini söyleyen İşcan “Ama 10 kilo Ahmet’e borç var, bilmiyor. 10 kilo müşteriye borç var, onu da bilmiyor. Ondan sonra 10 kilosu uçmuş, onu da bilmiyor” diyerek gülerek anlatıyor.

 

ÇEKMECEYE DOLDURUP AKŞAM ÇIKARTIYORDUM

Arkadaşının, nereye uçtuğunu sorması üzerine de İşcan “Bilmiyorum işte. Buhar olmuş, anla işte” diye cevap veriyor. Altınları oradan nasıl çıkarttığının sorulması üzerine de İşcan “Akşam alıyordum. Dükkanı ben kapatıyordum. Çekmeceye doldurup akşam da çıkartıyordum” diyor. Arkadaşının “Şansınız çok yardım etti” demesi üzerine de İşcan, şansının kendisine çok yardım ettiğini söylüyor. Nurettin isimli kişinin hatasının kendilerine çok güvenmek olduğunu söyleyen İşcan “Güvenden ziyade kontrolsüz bir güven vardı” diyor. 

 

ATIN GİTTİĞİNE YANIYOR

Çorlu’daki olaydan da bahseden İşcan “Çorlu’dakiler 10 senede yapmışlar. Benden daha büyük para vurdular. Ama onlar kazancı götürdü” diyor. Arkadaşının “Sen hem malı hem kazancı götürdün” demesi üzerine de İşcan “Patronun dayanamadığı olay da bu. Hani afedersin atın yularının gittiğine değil, atın gittiğine yanıyor. Çorlu’da yular gidiyor” diye cevap veriyor. Arkadaşının “Bir haber çıktı. Altıntaş’ın muhasebecisi 40 kilo altını alıp götürdü” demesi üzerine İşcan “40 kilo” diye düzeltiyor. Eren İşcan, bu olayı 3 yıldan beri sürdürdüğünü de itiraf ediyor. 2 yıldan bu yana süren yargılamanın ne zaman, ne şekilde biteceği, mağdur veya mağdurların mağduriyetlerinin nasıl giderileceği kamuoyu tarafından cevap bekleyen soruların başında geliyor. Olayla ilgili Çerkezköy Adliyesi’nde İsmail Altıntaş ve 30’dan fazla mağdurun şikayet dilekçesi yer alıyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10