Kubilay: Eğitim ve öğretimde büyük bir seferberlik içindeyiz

2014-2015 Eğitim ve Öğretim dönemi İlköğretim Haftası, tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de büyük bir coşku ile kutlandı.

Çerkezköy 17.09.2014 14:00:00 0
Kubilay: Eğitim ve öğretimde büyük bir seferberlik içindeyiz

“26 BİN 619 ÖĞRENCİMİZ DERS BAŞI YAPTI”

İlköğretim Haftası kutlamaları Recep Arif Gabralı İlkokulu’nda dün saat 10.00’da başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından dördüncü sınıf öğrencilerinden Feyza Çelik ‘öğrenci gözü ile ilköğretim haftası’ adlı konuşmasını yaptı. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan da Çerkezköy’de 26 bin 619 öğrencinin eğitim ve öğretime başladığını belirterek “Bizler öğretmen arkadaşlar ve öğrencileri en iyi şekilde destekleyen velilerimiz ile birlikte kaliteli bir eğitim istiyoruz. Verimlilik noktasında akademik başarı değil, sosyal etkinliklerle sportif faaliyetlere katılımlarla başarı hedeflenmektedir” dedi.

 

“BU DÖNEMDE BAŞARILI OLACAKLARDIR”

Okul öğrencilerinden Derya Kelek’in ‘Yeni Ders Yılı’ adlı şiirini okumasının ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Recep Arif Gabralı’yı rahmetle anarak konuşmasına başladı. Recep Arif Gabralı okulunun anlamını bir kez daha anladıklarını söyleyen, yeni eğitim ve öğretim yılının öğretmenlere, öğrencilere ve velilere hayırlar getirmesini temenni ederek “Umut ediyorum ki geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz hepimiz için bu dönemde de başarılı olacaklardır. Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin geleceğine katkı sağlayacaklardır” dedi.

 

“OMUZLARIMIZDA HİSSEDİYORUZ”

Recep Arif Gabralı İlkokulu 2-A sınıfı öğrencilerinin ‘Bayrak’ isimli şiiri okumasının ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da eğitimin en esaslı meseleleri olduğunu vurgulayarak “Çocuklarımızın ve sizlerin geleceğinden önemli bir konumuzun olduğunu düşünmüyoruz. Bizler her nefes alışverişimizde çocuklarımızın sorumluluğunu hep beraber omuzlarımızda hissediyoruz. Bu nedenden dolayı eğitim ile ilgili her konuya, sizlerin geleceği ile ilgili her konuya son derece ciddi şekilde eğiliyoruz. Her kesimin bu şekilde yaklaşım içinde olmasını diliyorum” dedi.

 

RAHMETLE ANDI

Kısa bir süre önce hayatını kaybeden hayırsever Recep Arif Gabralı’yı rahmet ile anan Kubilay “İlçemize eğitim kurumu kazandıran eğitime destek olan tüm hayırseverlere ve eğitim seferberliğin de bizlere katkı yapan tüm kamu kurum kuruluşlara ve özel kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi. Eğitime önem verdiklerini vurgulayan Kaymakam Kubilay “Çerkezköy’de eğitimin en üst noktalara çıkması için Eğitimde Eylem Planı Projesi başlattık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Halk Eğitimi Müdürlüğümüzle birlikte Kaymakamlık olarak ilçemizde Eğitim Eylem Planı Projesini hayata geçirdik. Bu Projemizi her okul bünyesinde ayrı ayrı başlatarak uygulamaya koyduk. Eylem planı çerçevesinde okullarımız Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından takip edilerek bizlere sunulacak.  Bunun takibini yapacağız. Geçtiğimiz yıl bu vesile ile özellikle çocuklarımızın okullara güvenli bir şekilde gidip gelmelerini sağlayan ve bizlere bu anlamda her hangi bir olumsuzluk yaşatmayan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığına olmak üzere tüm kolluk personeline teşekkür ediyorum. İnşallah bu yıl da çocuklarımızın güvenli bir şekilde okullarımıza gidip gelmelerini sağlamaya aynı şekilde devam edeceğiz. Okul idareleri ile ve milli eğitim müdürlüğümüz de gerekli çalışmalar yaparak herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmeyecek” dedi. Eğitim ve öğretimde büyük bir seferberlik içinde olduklarını kaydeden Kubilay “Bizzat bütün çalışmaları bütün faaliyetleri tarafımdan takip ediliyor ve değerlendiriliyor” dedi.

 

HALK OYUNLARI BEĞENİ TOPLADI

Kaymakam Metin Kubilay’ın konuşmasının ardından programının sonunda ise Çerkezköy Fevzipaşa İlkokulu öğrencileri eğitmenleri Tuğba Taşçı nezaretinde halk oyunları gösterisi sundu. Gerçekleşen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10