Yarlıgan: Büyükşehirin gereğini yapmasını bekliyoruz

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, gaziler olarak Çerkezköy ve Tekirdağ genelinde yaşadıkları sorunları dile getirdi.

Çerkezköy 18.09.2014 11:51:00 0
Yarlıgan: Büyükşehirin gereğini yapmasını bekliyoruz

İCRAATA GELİNCE FARKLI OLUYOR

Çerkezköy’de mavi minibüslerde ulaşım sorunu yaşamadıklarını ancak Tekirdağ’ın büyükşehir olmasıyla birlikte su parası ödedikleri için sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Hasan Hüseyin Yarlıgan, “Tekirdağ’ın birçok yerinde de ulaşımda para ödüyoruz. Gazilerin ulaşım parası ödememeleri gerekiyor” dedi. Büyükşehir yapılanmasından önce bazı belediyelerin gazilerden su bedeli almadığını, bazılarının ise yüzde 50 indirimli su bedeli aldığını söyleyen Yarlıgan, büyükşehir yapılanması ile birlikte her belediyenin büyükşehirin belirlediği bedeli almaya başladığını ifade etti. Tüm il genelinde gazilerden ulaşım bedeli ve su ücreti alınmamasını istediklerini dile getiren Yarlıhan “Yeri geldiğinde ‘gazilerimiz bizim her şeyimiz’ diyorlar ama icraata gelince farklı oluyor” diyerek bu sorunların en kısa zamanda çözülmesini beklediklerini söyledi.

 

İLÇE BELEDİYELER ÇÖZSÜN

Gazilerin sorunlarının ilçe belediyeler tarafından çözülmesi için, büyükşehirin ilçe belediyelere yetki vermesini beklediklerini söyleyen Yarlıgan, “Her sorunumuz için Büyükşehir Belediyesine mi gideceğiz?” dedi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10