Dere yatakları genişletiliyor

İlçede sel taşkınlarının önüne geçilmesi amacıyla 2 ay önce Veliköy'den geçen Çorlu Deresi'nde başlatılan dere yatağı genişletme çalışmalarının Kızılpınarâ€

Çerkezköy 18.09.2014 15:17:00 0
Dere yatakları genişletiliyor

İSTİMLAK EDİLMELİ

Bu çalışmaların su baskınlarının yaşanmaması bakımından bir pansuman niteliğinde olduğunu ifade eden Akay, amaçlarının su taşkınlarının önüne geçilmesi olduğunu söyledi. Kızılpınar ve Veliköy Mahalleleri sınırları içinden geçen Çorlu Deresi’nin bir bölümü ile yine aynı yerlerde dere yatakları seviyesinde yapılan köprülerin bulunduğu yerlerde bazı vatandaşların tapulu yerleri olduğunun ortaya çıktığını, buraların istimlak edilmesi gerektiğini söyleyen Akay “Şahısların tapulu yeri olduğu için DSİ kamulaştırma yapamıyor. DSİ burada yerleri olan vatandaşlara ödeme yaparak istimlak ederek kamulaştırma yapabilir.  Bu bölgelerde toplam 4 köprü bulunuyor ve dere yatakları seviyesinde olmaları nedeniylede hepsi problemli. Ancak bu konuya TESKİ el atarak sorunu çözebilir” dedi.

 

GÖZLE GÖRÜLÜR BİR ÇALIŞMA YOK

Çerkezköy’den geçen Çorlu Deresi’nin ıslah edilmesi çalışmalarını 2012’de DSİ’nin devraldığını fakat şu ana kadar gözle görülür bir çalışma yapılmadığını belirten Akay “Pınarça Deresi etrafında da kamulaştırma yapılmadığından çalışmalar yapılamıyor. Vatandaş para istiyor. Biz Çerkezköy Belediyesi olarak kışın su taşkınları yaşamamak ve kışı sorunsuz geçirmek için şu an dere yataklarını genişletme çalışmaları yapıyoruz” dedi. Akay, önümüzdeki bahar ve yaz aylarında bu konuda ciddi çalışmaların yapılacağını dile getirdi.

 

PROJE HAZIRLADIK

Özellikle Gazi Osman Paşa Mahallesi İmar Sitesi’nin su baskını yaşamaması için de proje hazırladıklarını ve bu projeyi Büyükşehir Belediyesi’ne sunduklarını söyleyen Akay “Buradaki sorunun çözülmesi için köklü bir çalışma gerekiyor. Bu sorunun en kısa zamanda çözülmesi için çalışacağız” dedi. Dere ıslah çalışmalarının bugüne kadar bitmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar da bu sorunun biran önce çözülmesini beklediklerini söyledi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10