DSİ ve TESKİ taşkına çözüm arıyor

Çerkezköy'de yaşanan sel baskının ardından Belediye Başkanı Vahap Akay, dün 11.30'da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Etüd ve Planlama Daire Başkanı Baha

Çerkezköy 19.09.2014 16:38:00 0
DSİ ve TESKİ taşkına çözüm arıyor

HIZLI BİR ÇALIŞMA YAPILACAK

Ekip dere yataklarında incelemeler yaparken, yapılması gerekenler konusunda da notlar aldılar. TESKİ yetkilileri, “Çerkezköy’de bundan böyle su taşkını yaşanmaması için hızlı bir çalışma yapacağız ve dere yataklarını daha da genişleterek etrafına taş duvar örüp toprak kaymasını da önleyeceğiz” dedi. Yetkililer “Pınarça Deresi’nde de çok ciddi bir ıslah çalışması yapılması için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

 

KÖPRÜYÜ YIKARAK SU AKIŞINI HIZLANDIRDIK

Sele neden olan bölgede inceleme yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Bağlık Mahallesi’nde dere yatağına paralel olarak büst üzerine yapılan köprüyü taşkınlara daha fazla sebebiyet vermemesi için yıktık ve suyun akışını hızlandırdık” dedi. Çerkezköy Su ve Kanalizasyon Müdürü Faruk Şen de “Bu köprünün zamanında bu şekilde yapılması hata” dedi.

 

TAMAMI GENİŞLETİLECEK

TESKİ yetkilileri Bağlık Mahallesi geçit yolunda bulunan ve suyun akışının sağlanması için yıkılan köprü çevresinde de inceleme yaptı. Hükümet Caddesi ve Atatürk Viyadüğü altından geçen dere yataklarını da inceleyen yetkililer “Pınar Deresi başta olmak üzere ilçe içinden geçen dere yatağının tamamında genişletme çalışması yapılacak. Yıkılan köprülerin yerine de günün koşullarına uygun köprüler yapılacak” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10