Şehit ve Gazi Türk toplumunun ortak değerleridir

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi ünvanın verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy ve Kapaklı'da da törenle kutlandı.

Çerkezköy 19.09.2014 16:43:00 0
Şehit ve Gazi Türk toplumunun ortak değerleridir

İLK TÖREN KAPAKLI’DA

Gaziler Günü dolayısıyla dün saat 08.30’da Kapaklı’da kutlama programı düzenlendi. Programa Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu, Kapaklı Belediye Başkanvekili Ersin Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın ve Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Yüzüak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, AK Parti Kapaklı İlçe Eski Başkanı Ali Osman Orhan, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, STK temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.   

 

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu, Belediye Başkanvekili Ersin Yavuz ve Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan tarafından çelenk sunumunun ardından program Hasan Hüseyin Yarlıgan’ın konuşması ile devam etti. Konuşmanın ardından kokteyl düzenlendi.

 

ÇERKEZKÖY’DE DE KUTLANDI

Çerkezköy’deki kutlama programı da saat 11.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Törene Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Garnizon Komutan Vekili Tank Albay Mustafa Çay, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, gazi aileleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, CHP Çerkezköy Kayyum Heyeti Başkanı Hasan Demir, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve sakatlar derneği üyeleri,  kamu kurum ve kuruluşlarının ile özel kuruluşların yöneticileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

 

ÖLÜM KALIM SAVAŞI

Kaymakam Metin Kubilay, Garnizon Komutan Vekili Tank Albay Mustafa Çay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan’ın çelenk sunumunun ardından kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Programda konuşan Hasan Hüseyin Yarlıgan, Sakarya Meydan Muharebesi’nin ölüm kalım savaşı olduğunu ifade etti. Yokluktan var edilen bir ordu ile ihtilaf devletlerine karşı çarpışan kahraman Türk Ordusunun Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk komutasında tarihte eşine az rastlanır bir zafer kazandığını ifade eden Yarlıgan, bu zafer sayesinde bugünkü hür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığını söyledi.

 

CANIMIZI VEDA ETMEYE HAZIRIZ

Yarlıgan, “Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Şehit ve gazisi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Bu nedenle şehit ve gazi Türk toplumunun ortak değerleridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gazileri olarak bizler dün olduğu gibi bugün de aynı inançla canlarımızı bu güzel vatan için feda etmeye hazırız” dedi.

 

BURASI BİZİM EVİMİZ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy Garnizon Komutan Vekili Tank Albay Mustafa Çay programın ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kubilay her zaman gazilerin yanında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini ifade ederek “Burası bizim evimiz. Bizler siz gazilerimiz sayesinde varız” dedi. Gaziler Derneği’nin ilçedeki etkinliklerde yer almasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Kubilay “Sizleri kutluyorum” dedi.

 

GAZİLER BİZİM EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZ

Ziyarette konuşan Çerkezköy Garnizon Komutan Vekili Mustafa Çay da, “Gazilerimiz bizim temel taşlarımızdır” dedi. Gazilerin bu vatan için yaptıklarının gerçeğin ta kendisi olduğunu dile getiren Çay “Her gazimizin bizde ayrı bir önemi vardır. Her gazimiz bizim en değerli varlığımızdır” dedi.  

 

BİZLERE VATAN SEVGİSİNİ AŞILADILAR

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Geçmişten bu güne kadar gazilerimiz vatan savunmasında ortaya koydukları üstün vatan sevgisini bizlere aşılamışlardır. Bu nedenle Gazilerimiz bizim en değerli varlıklarımızdır. Biz millet olarak her zaman gazilerimizin yanındayız” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA – Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10