Macar heyetten Tekirdağ TSO'ya ziyaret

Türk-Macar İş Forumu önceki gün Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen organizasyonla yapıldı.

Tekirdağ 21.09.2014 10:56:00 0
Macar heyetten Tekirdağ TSO

TEKİRDAĞ İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Etkinliğe Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay’ın ev sahipliğinde, Macaristan İstanbul Ataşesi Janos Weisz, Borsod-Abauj-Zemplen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bihall Tamas, Macaristan Tekirdağ Fahri Konsolosu Erdoğan Erken, Tekirdağ TSO Meclis Başkanı Mustafa Özden, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Tekirdağ’lı İş Adamları ve Macar İş Adamları katıldı. Tekirdağ TSO Genel Sekreter Yardımcısı Atakan Üzel’in sunumu ile başlayan iş forumunda konuşan Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay Tekirdağ ile ilgili bilgiler verdi.

 

AVRUPA’NIN 3. BÜYÜK LİMANI OLACAK

Tekirdağ’ın, geçmişten günümüze kadar önemli bir tarım, ticaret ve turizm merkezi olduğunu ifade eden Günay “Tekirdağ il sınırları içerisinde 2 adet dış ticaret limanı mevcut. Barbaros'ta yapımı devam eden ve 2015 yılında açılması planlanan Asyaport Limanı hizmete geçmesiyle Akdeniz’in en büyük ve Avrupa’nın 3.büyük limanı olacak. Tekirdağ ilinde 2013 yılında 662 milyon 403 bin USD tutarında ihracat gerçekleştirildi” dedi.

 

13 OSB BULUNUYOR

İl genelinde 13 adet OSB ve 1 adet Avrupa Serbest Bölgesi bulunduğunu dile getiren Günay “Buralarda 2 bin civarında ulusal ve uluslararası sanayi kuruluşları faaliyet gösteriyor. Tekirdağ, Gayrisafi Yurtiçi Hasılası içerisinde yüzde 43,5’lik pay ile birinci sırayı sanayi sektörü, yüzde 12,5 ile Tarım Sektörü, yüzde 12,3 ile hizmet sektörü, yüzde 10,7 ile ticaret sektörü yer alıyor” dedi

 

İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPILDI

Macaristan İstanbul Ataşesi Janos Weisz ve Borsod-Abauj-Zemplen bölgesi TSO Başkanı Bihall Tamas da Tekirdağ TSO Yönetimine misafirperverlikleri için teşekkür etti. Konuşmaların ardından gerçekleşen toplantı Türk-Macar İş Adamları ikili görüşme diyalogları ile devam etti. Macar ve Türk İş Adamları iş kollarına göre karşılıklı fikir alış verişinde bulundu. İkili görüşmeler sonrasında Tekirdağ TSO Restoranında düzenlenen yemekte iki heyet arasında karşılıklı plaket ve hediye takdimleri yapıldı. Tekirdağ Barış ve Özgürlük Parkı içinde yer alan Rakoczi Heykeli’ni ziyaret eden Macar Ticari Heyet ziyaret sonrasında, Rakoczi Müzesi akabinde ise Barbaros Beldesinde yapımı devam eden Asyaport Limanı’na ziyarette bulundu.

 

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10