10 engelliye iş imkanı

Kapaklı Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi ve Tepe Simit firması işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında Kapaklı'da yaşayan engelli vatandaşlara simit arabası dağıtıldÄ?

Kapaklı 21.09.2014 11:18:00 0
10 engelliye iş imkanı

10 NOKTADA SATIŞ YAPACAKLAR

Önceki gün Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi’nde konuyla ilgili protokol imzalandı. Protokol imza törenine Kapaklı Belediye Başkanvekili Ersin Yavuz, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Yıldıran, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürü Seyit Ahmet Akkuş ve dernek üyeleri katıldı. Dernek üyelerinin 10 noktada, kendilerine Tepe Simit firması sahibi Satılmış Arıcı tarafından tahsis edilen simit araçları ile satış yapacağı belirtildi.

 

10 SİMİT ARABASI TAHSİS EDİLDİ

Tepe Simit firması sahibi Satılmış Arıcı “Protokol kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi’ne ilk etapta 10 simit aracı tahsis edildi. Daha sonraki süreçte araç sayısını 20’ye çıkarmayı planlıyoruz. Böylesine anlamlı bir projede yer almaktan memnuniyet duyuyorum” dedi.

 

ÖZGÜVENLERİ YERİNE GELECEK

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan da projeye destek veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya ve Tepe Simit firması sahibi Satılmış Arıcı’ya teşekkür etti. Amaçlarının engellilere iş imkanı sağlamak, onlara kendi paralarını kazanma fırsatı sunmak olduğunu dile getiren Çakan, böylece engellilerin özgüvenlerinin yerine geleceğini ve hayata daha sıkı sarılacaklarını, toplum içine girerek varlıklarını göstereceklerini söyledi. Çakan, protokol ile iş imkanı bulan engelli vatandaşların bir an olsun engelliliklerini unutacağını ifade ederek “Kapaklı halkından isteğimiz, bu kardeşlerimize sahip çıkmalarıdır. Bizler toplum içinde itilip kakılmadan yaşamak istiyoruz. Bunun için halkımızın daha duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi.

 

BU PROJEYİ DESTEKLİYORUZ

Kapaklı Belediye Başkanvekili Ersin Yavuz da projeyi desteklediklerini ifade etti. Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçenleri kutlayan Yavuz, her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğuna dikkat çekti. Yavuz “Bu nedenle engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırıcı ve onların sosyal yaşamda yer bulmalarına katkı sağlayıcı her türlü projeyi sahiplenmeliyiz” diye konuştu. Bu proje ile engellilerin toplum içine karışacağını ifade eden Yavuz “Özgüvenleri artacak. Kendi paralarını kendileri kazanacak. Bu çok önemli bir projedir. Kapaklı Belediyesi olarak bu tür projelerin sonuna kadar destekçisi olacağız. Engellilerin sattıkları simitlerden elde ettikleri gelirin yüzde 40’ı onlara kalacak” dedi.

 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10