Yavuz Sultan Selim ölüm yıldönümünde anıldı

Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim'in 494. ölüm yıl dönümü vesilesiyle iç organlarının gömülü olduğu Tekirdağ'ın Muratlı ilçesi Yukarısırt Mahallesi'nde tören düzenlendi.

Tekirdağ 22.09.2014 11:17:00 0
Yavuz Sultan Selim ölüm yıldönümünde anıldı

“RAHMETLE ANIYORUZ”

Törenin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Tekirdağ Şubesi Başkanı Hüseyin Bayol, Yavuz Sultan Selim'i anma programının geleneksel hale gelmesini dileyerek, "Bugün burada Hakk'a yürüyen, Osmanlı'da birlik ve beraberliğin simgesi olan, Türk ve İslam dünyasını birleştiren ve bu birliğin merkezi haline getiren, halifeliği Osmanlı'ya taşıyan, harp meydanlarında askerleriyle birlikte olmayı tercih eden, yiğitliği ve heybeti ile tüm dünyayı titreten en önemli padişahımız Yavuz Sultan Selim'e dua etmek ve onu anmak için toplanmış bulunmaktayız. Dileğimiz en kısa zamanda burada bir anıtın ve çevre düzenlemesinin yapılarak bu alanın halkımıza ve turizme açılmasıdır. Yine görevlerimizden olan, ecdadımızın hatıralarını yaşatmak, ecdadımıza sahip çıkmaktır. Onların bıraktığı ilimizdeki mirası bize teslim edildiği gibi eski haline getirerek korumak olmalıdır. Yavuz Sultan Selim Han'a Allah'tan rahmet diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

MEVLİT OKUNDU

Mevlid-i şerif okunmasının ardından Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen tarafından Yavuz Sultan Selim Han ruhuna dua yapıldı. Osmanlı Cihan İmparatorluğu'na padişahlık yapan Yavuz Sultan Selim'in yanlış tanıtılması, yanlış algılanmasını önleyebilmek anlamında bu etkinliği düzenlediklerini anlatan Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, "Yavuz Sultan Selim Han'ın Muratlı'da Hakk'a yürütüşünü bir vesile bilerek az tanınan Muratlımızın da bu manada tanınması adına bir fırsat olarak değerlendirdiğimiz bu etkinliğin hazırlanmasında desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu mekanın Yavuz Sultan Selim Han'a yakışır bir anlamda düzenlenmesiyle ilgili valiliğimizin başlatmış olduğu çalışmaya üniversitemiz de destek oldular. Güzel Sanatlar fakültemiz hazırladığı projeyi valiliğimize teslim etti. İl Kültür Müdürlüğümüz konuyu takip ediyorlar. Bir takım yasal prosedürler var, bunların tamamlanmasıyla birlikte sayın milletvekillerimizin de desteğiyle inanıyorum ki kısa sürede Yavuz Sultan Selim Han'a yakışır, burada onu algılayabilecek genç nesillere tanıtabilecek bir anıt ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Yukarısırt Mahallesi'nde Yavuz Sultan Selim Han'ı anma programının düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "Yavuz Sultan Selim hükümdarlığı süresince her zaman tevazünün ve cesaretin sultanı olmuştur. Kazandığı zaferler ile devlet topraklarını üç katına çıkarmış, devlet hazinesini sonuna kadar doldurmuş ve kendisini her zaman halkının hizmetkarı olarak görmüştür" şeklinde konuştu.Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik de kısa bir konuşma yaparak, törenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Halka verilen ikramlarla süren törende, Akademisyen Doç. Dr. Volkan Ertürk Yavuz Sultan Selim’i anlattı. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Doç. Dr. Ertürk'e şükran belgesi takdim ederken, Mehter takımı gösterileri ile etkinlik sona erdi.

 

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10