Yüceer Işid takasını sordu

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, terör örgütü IŞİD ile Ankara arasında gerçekleştirildiği iddia edilen takası Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, "Niğde'nin UlukıÅ?

Tekirdağ 23.09.2014 10:41:00 0
Yüceer Işid takasını sordu

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, terör örgütü IŞİD ile Ankara arasında gerçekleştirildiği iddia edilen “takası” Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle, TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi sunan Yüceer, geçtiğimiz hafta sonu terör örgütü IŞİD tarafından 101 gündür rehin tutulan yurttaşlarımızın nasıl serbest kaldığının muamma olduğunu bildirdi.

 

OPERASYON MU, TEMAS MI?

Yurttaşlarımızın serbest kalmasının mutluluk verici olduğunu kaydeden Yüceer, yetkililer tarafından tatmin edici bir açıklama yapılmadığının altını çizdi. Yüceer, “Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında beş kez ‘operasyon’ kelimesini kullanırken, Başbakan Davutoğlu ise bunun yerine ‘çalışma’ ve ‘temas’ kelimelerini kullanmayı tercih etmiştir. Açıklamalarında ‘operasyon’ kelimesine yer vermemiştir” dedi.

 

3 YURTTAŞIMIZI ÖLDÜRENLER TAKASTA KULLANILDI MI?

Basında da yurttaşlarımızın nasıl serbest kaldığıyla ilgili çok sayıda iddianın ortaya atıldığına işaret eden Yüceer, bu iddialardan birinin de Niğde’nin Ulukışla İlçesi’nde bir polis ile bir astsubayı şehit eden, bir vatandaşı da öldüren IŞİD üyesi 3 teröristin, rehineler karşılığında serbest bırakılması olduğunu kaydetti.

 

TAKAS İDDİASI DOĞRU MU?

CHP’li Yüceer, Başbakan Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: “Söz konusu takas iddiası doğru mudur? 49 yurttaşımız karşılığında IŞİD militanları takasta kullanılmış mıdır?İddia edildiği gibi bir takas söz konusu ise, bu takas nerede, kimlerin nezaretinde gerçekleştirilmiştir? Takasta kullanılan IŞİD militanları kimlerdir? Bu kişilerin suçları nelerdir?Rehinelerin serbest bırakılması karşılığında IŞİD’e herhangi bir vaatte bulunulmuş mudur?-Niğde’nin Ulukışla ilçesinde bir polis ile bir astsubayımızı şehit eden, bir vatandaşımızı da öldüren teröristlerin akıbeti ne olmuştur? Bu kişilerin takasta kullanıldığı iddiası doğru mudur?Musul’da rehin tutulan yurttaşlarımız nerede, kimlerden teslim alınmıştır? Her biri ayrı yarı gösterilmek üzere Türkiye’de cezaevlerinde terör örgütü El Nusra ve uzantısı tutuklu/mahkûm kaç militan bulunmaktadır? Bu kişilerin suçları nedir?Türkiye’deki El Nusra ve uzantılarına yönelik kaç operasyon yapılmıştır? Operasyonlarda ele geçirilen silahlar nelerdir? Kaç kişi gözaltına alınmış, tutuklanmıştır? IŞİD'e rehinelere karşılık 49 tank ve silah verildiği iddiası doğru mudur?”

 

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10