Fırtına kasıp savurdu

Çerkezköy'de dün öğleden sonra aniden bastıran şiddetli rüzgar günlük yaşamı olumsuz etkilerken ilçe merkezinde kısa süreli paniğe yol açtı.

Çerkezköy 23.09.2014 18:59:00 0
Fırtına kasıp savurdu

SAATTE 70 KİLOMETREYİ BULDU

Dün öğlen saatlerinde başlayan ve gün boyu etkili olan şiddetli rüzgarın hızı saatte  70 kilometreyi bulurken şiddetli rüzgarın etkisi ile zaman zaman büyük toz bulutlarının oluşmasına neden olup bir çok evin çatısında maddi hasar oluşturdu.

 

İNŞAATIN İSKELESİ UÇTU

 Atatürk Caddesi’nde yapımı devam eden inşaatın iskelesi şiddetli rüzgarın ardından sallanmaya başlarken, iskele üzerinde bulunan tahta kalaslardan bir tanesi aşağı düştü. Yüksekten düşen tahta kalas yoldan geçen bir vatandaşın son anda teğet geçerken, vatandaş ise mucizevi bir şekilde olayda yara almadı . Fırtınanın başlaması ile  Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri cadde üzerinde güvenlik önlemi alarak araçları ve vatandaşları yolun karşı tarafından geçmesi yönünde uyarılarda bulundular.

 

BÜYÜK ÇAPTA MADDİ HASAR OLUŞTU

Saat 14.30’da etkisini artıran şiddetli rüzgar ilçe merkezinde bir çok evin çatısında hasar oluşturdu. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Tokuçlar Sokak’ta bulunan bir apartmanın da çatı katında bulunan asansör motor kabinin çatısı da koptu. Çatıdan uçan kiremit parçaları da park halinde bulunan araçlara da zarar verdi.  Çatı katta kopan tahta parçasının aşağıya düşmemesi içinde itfaiye ekipleri ve apartman sakinleri büyük çaba sarf ederken, tahta parçası vinç yardımı ile çatıdan indirildi. Meydana gelen olumsuzluklarda şans eseri can kaybı yaşanmazken, hafif çaplı maddi hasarlar meydana geldi.

 

RÜZGARLA DEVRİLDİ

Çorlu’da da etkili olan şiddetli rüzgar ve sağanak yağmur günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Ağaçlar devrilirken, cadde ve sokaklar göle döndü.Çorlu’da çok sayıda ağaç ve çöp konteyneri rüzgarla devrildi. Bir işyerinin çatısının bir bölümü ile çok sayıda çatı hasar gördü. Şiddetli rüzgar nedeniyle kısa süreli elektrik kesintileri yaşanırken, devrilen ağaçlar Çorlu Belediye Başkanlığı ekipleri tarafından yoldan kaldırıldı. 

 

10 KİŞİ YARALANDI

İstanbul’da öğleden sonra başlayan fırtına Taksim, Elmadağ’daki Şan Tiyatrosu’nun yerine yapılan 8 katlı AVM inşaatının çelik iskelesini çökertti. İskeleden kopan parçalar Cumhuriyet Caddesi’nden geçen dört otomobil ve bir minibüsün üzerine düştü.  Aralarında Lübnan ve Suriyeli  turistlerin de bulunduğu yaklaşık 10 kişi çeşitli yerlerinden hafif yaralandı.

 

ELEKTRİK KESİNTİLERİ YAŞANDI

Öte yandan Trakya bölgesini etkisi altına alan kuvvetli rüzgar nedeniyle Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’ın bazı bölgelerinde elektrik kesintileri de yaşandı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Tredaş “ Şiddetli fırtına, dağıtım şebekemiz üzerinde bazı direklerin yıkılmasına yol açmış, kırsal bölgelerde ise çatılardan uçan parçaların elektrik tellerini koparması nedeniyle elektrik kesintileri yaşanmıştır. Arıza ekiplerimiz, duruma anında müdahale ederek, kesintileri giderme konusunda yoğun çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10