Öğrencilere uygulamalı yangın eğitimi

Çerkezköy Organize Sanayi Anadolu Teknik Lisesi'nde dün saat 10.00'da gerçekleştirilen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Çerkezköy 26.09.2014 12:54:00 0
Öğrencilere uygulamalı yangın eğitimi

1 DAKİKA 43 SANİYEDE GÜVENLİ ALANDA TOPLANDILAR

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi eski konferans salonunda eğitim öğretim gören ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi öğrencileri, tatbikatta yangın sireni ile birlikte okul binasını boşaltarak, bahçede güvenli bir alanda toplandı. Yangın anında tüm okulun maksimum 3 dakika içerisinde boşaltılması gerektiğini belirten ÇOSB İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, 180 öğrenci ve 22 personelin siren çaldıktan 1 dakika 43 saniye sonra güvenli alanda toplandıklarını ifade etti.

TATBİKATI BAŞARIYLA TAMAMLADILAR

Öğrencilerin ve idari kadronun okul bahçesindeki güvenli alanda toplanmalarının ardından kısa bir konuşma yapan okul müdürü Caner Baysal, “Bir yandan öğrencileri bilgi ve eğitimle hayata hazırlarken, bir yandan da hayatın diğer yönlerini anlatmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi olan yangın tatbikatını bugün Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Müdürlüğümüz ile birlikte gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz bu tatbikatı başarı ile tamamladılar. Yangın esnasında neler yapacaklarını öğrendiler. Bizim için önemli olan da buydu” ifadelerini kullandı. Baysal, öğrencileri bu tür tatbikatları ciddiye almaları konusunda da uyardı.

UYGULAMALI BİLGİLER VERİYORUZ

Olası bir yangın halinde öğrencilere nasıl davranmaları gerektiği hakkında bilgi veren ÇOSB İtfaiye Şef Vekili Kemal Terzioğlu ise “Öğrencilerimize yangınla karşı karşıya kaldıklarında neler yapacakları konusunda uygulamalı bilgiler veriyoruz. Amacımız, çıkabilecek yangın vakalarına karşı hazırlıklı olup, can ve mal kaybının önüne geçmektir” dedi. Yapılan bilgilendirmelerin ardından öğrencilere yangın tüplerinin nasıl kullanılması gerektiği ve yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiği konusunda uygulamalı bilgi verildi. Tatbikat, itfaiye aracının önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Haber / Emine LALE

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10