Belediye personeline "etkili iletişim" semineri

Kapaklı Belediyesi tarafından kurumda çalışan personele yönelik "Etkili İletişim ve Beden Dili" konulu eğitim semineri verildi.

Kapaklı 28.09.2014 15:18:00 0
Belediye personeline

ETKİLİ İLETİŞİMİN ÖNEMİ ANLATILDI

Önceki gün saat 15.00’da Kapaklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye personeline yönelik verilen “Etkili İletişim ve Beden Dili” konulu eğitim seminerine Belediye BaşkanYardımcısı Serpil Sevgi, Halkla İlişkiler Müdürü Ayşegül İlke, belediye personeli ve stajer öğrenciler katıldı. Türk Böbrek vakfı Kuruvu Mütevelli Heyeti Üyesi ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Arda tarafından verilşen seminerde, etkili iletişimin sosyal ve iş hayattaki önemine dikkat çekildi.  

 

 

DÜNYADAKİ EN GEÇERLİ DİL BEDEN DİLİ’DİR

Beceri sahibi olmanın insan hayatında çok önemli olduğuna dikkat çeken Ali Arda, “Dahi olmak ise olağanüstüdür. Ancak hepsinden daha değerli olanı doğru ilişki kurmaktır. Beden dili duygu ve düşüncelerimizin yansımasıdır. İnsanların yüz yüze kurdukları ilişkide, kelimeler yüzde 10, ses tonu yüzde 30, beden dili yüzde 60 önem taşır. Bu yüzden de sözel mesajlardan daha çok beden dilimizle iletişim kurarız. Kültürden kültüre biraz farklılıklar gösterse de dünya üzerinde en geçerli dil Beden Dili’dir” dedi.

 

 

DAHA ETKİLİ İLETİŞİM KURACAKSINIZ

Ali Arda, “Beden dilini öğrendiğimizde, gerek kendi beden dilinizi daha rahat ve etkili kullanarak gerekse insanların davranışlarını daha kolay yorumlayarak etkili iletişim kuracaksınız. Beden dili eğitiminin amacı, sözel olmayan işaret ve hareketlerin bilincine varılmasını sağlamak ve insanların bu ortamı kullanarak nasıl iletişim kurduklarını göstermektir” diye konuştu.

 

 

ELEŞTİRİNİN ÖNEMİNİ KAVRARLAR

Beden dilini doğru kullanan ve etkili iletişimi sağlayabilen insanların, diğer insanlarla daha iyi ilişkiler geliştirmeye başlayarak daha sevilir hale geldiklerini kaydeden Ali Arda, “İnsan ilişkilerinde eleştirinin, iknanın, liderliğin, saygının, dinlemenin ve benzeri tekniklerin önemini kavrarlar, bunları hayatlarında kullanırlar ve kendilerine karşı kullanıldığında da bunun farkında olurlar. İletişim bilgeliği ile yalın iletişim unsurlarının daha ötesinde iletişim donanımı kazanarak, unutulmaz izler bırakabilirler” ifadelerini kullandı.

Haber / Neşat KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10